söndag 12 februari 2017

Nu är det er tur!


Inte den bästa matbild här ovan, men vi var ju så hungriga att vi rensade faten ganska snabbt, dvs jag hann inte fota när maten såg som bäst ut. Efter vår utflykt förra helgen gjorde vi ett besök på Bouganvilla i byn Fournes. Jag har skrivit om taverna förr. Billigt, vällagat och mycket välbesökt av greker.

NU vill jag dock ha er hjälp. Då och då får jag frågor per mail av resenärer som har bokat sin resa hit inför säsongen 2017. Det är utflyktstips, restaurangtips och annat som det söks efter. Eftersom jag inte alls har råd att gå ut och äta så ofta och prova massor av olika restauranger vill jag ha ER hjälp. Jag tänkte sammanställa ett inlägg med era favoritrestauranger och famoritutflyktsmål här på Kreta. Det kan gärna vara på andra delar av ön också som jag inte känner till.

Skriv era tips här som en kommentar i bloggen, på min mail (agrimanaki@hotmail.com) eller som meddelande på facebooksidan Anitaskreta. Så snart jag har fått in tillräckligt många tips sammanställer jag dem och gör ett blogginlägg av dem.

Tack på förhand!!

(hoppas ni har haft en bra helg förresten,  här har vi mest hållit oss inne då det växlingsvis blåser och regnar)

10 kommentarer:

 1. Taverna Plateia i Myrthios på sydkusten, liten by precis ovan Plakias/ Ulrika

  SvaraRadera
 2. Christos Taverna i Gallou utanför Rethymnon. Goules i Goulediana nära Rethymnon. Mvh Anneli

  SvaraRadera
 3. Stellas Kitchen på Soulio i Rethymno. God hemlagad mat. Brukar vara slut vid sextiden på kvällen så sen lunch eller tidig middag rekommenderas.
  Lena

  SvaraRadera
 4. Lemon Garden, Rethymnon. Den ligger i kvarteret mellan Ιωα´ννο Μελισσηνου´,Νικιφο´ρου, Κωρωναι´ου Παννου´ och Ρενιερι´. Mysig gård mellan murar med citronträd, mural målning ett par katter och god mat.

  SvaraRadera
 5. Rekommenderar även Stellas Kitchen i Rethymno. Oftast tar maten slut INNAN klockan 6.
  I Chania gillar vi Steki eller To Steki, en av dom. Tror bägge är bra. Denna ligger precis vid stora kyrkan liksom Taverna Colombo som har soft jazzmusik i sina högtalare.
  I Nea Chora finns bara bra tavernor!
  Paleochora erbjuder väldigt bra tavernor. Pizzeria Odyssevs, Pandelis Taaverna och Inochous.
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera