fredag 17 februari 2017

Happy Valentine några dagar sent...

Giaortliou kebab - kebab med yoghurt på pitabröd

Det var inte för att vi skulle ut och fira Valentindagen utan det bara blev, som det kan bli ibland för oss. Helt utan att vi planerat det hamnade vi på en mysig taverna och åt enormt god mat! 

Tigania med kyckling

Vi hade två olika möten inbokade i tisdagskväll och tiden mellan mötena kom vi på att vi var hungriga istället för fikasugna. Den gata som jag har nämnt förut, den som ligger en bit nedanför saluhallen. På gatan Xatzimichali Daliani ligger flera små tavernor som är grymt populära bland greker. Det är dock sällan som turisterna hittar hit för de ligger i den högra delen av gamla stan. Turisterna rör sig mest i den vänstra delen. Minares hette tavernan vi var på och i och med att vi åt där tror jag faktiskt att vi har provat alla på gatan. Minares var nog en av de bästa. 

Mums vilken sallad!
Istället för öl eller husets vin som vi oftast beställer när vi är ute tog vi faktiskt in Chanias bästa Retsina. Bästa? Dyr? Nej, absolut inte. I supermarketen betalar du nog bara en par euro för den och det är den absolut bästa retsina som finns.

Den gröna mixade salladen vi beställden in var ljuvlig! Med kretensisk gravieraost, rödbetor, valnötter, sesamfrö och god dressing var den perfekt. Friterade lökringar var gott.

I skrivande stund är klockan 4 på natten eller morgon...jag har ont i ena benet och på natten har jag svårt att sova. Jag ska få göra en röntgen till veckan för ortopeden misstänker att det sitter i ryggen och inte alls i benet.

2 kommentarer:

  1. tack,jag läser överallt om hur svenska kvinnor gifter sig med greker,finns det någon man som gift sig med en grekisk kvinna ,så skulle det vara INTRESSANT att läsa tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår att du tycker det, men jag känner faktiskt ingen svensk kille som bor här...

      Radera