tisdag 11 oktober 2016

Cafeterior

När maken och jag har ärenden att uträtta i stan brukar vi passa på att ta en kaffe tillsammans. 


På en gata som ligger 2 parallellgator till höger om Chalidon (den som leder ner till venetianska hamnen) var det förut mest klädbutiker. En efter en har de dock stängt på grund av den ekonomiska krisen. Ett tag kändes det ödsligt att gå där eftersom nästan varannan lokal var tom och hade skyltar med "uthyres".

Nu börjar gatan sjuda av liv då det har det öppnats flera cafeterior här. Trots dålig ekonomi och att landet är i kris fortsätter grekerna att dricka kaffe ute. Det tror jag nog de aldrig kommer att sluta med.


 En del är populära bland skolungdomar och är ofta fullsatta. Det här på bilden är min favorit för jag tycker det är så mysigt med dekoren i vitt,rosa och grönt. Lite fransk stil sådär. (tror jag, har aldrig varit i Frankrike förutom en dag i Nice när jag var ut och tågluffade i min ungdom)6 kommentarer:

 1. Fint ser ser ut. Men vi skulle ju inte dricka kaffe ute! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. jooo, när ni väl är på Kreta.. innan resan ska ni spara :)

   Radera
 2. Härligt!
  Är faktiskt precis på väg ut för en kopp te här i Spanien. Här finns också en tradition i fika.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medelhavsländerna har nog liknande traditioner.

   Radera
 3. Ja att ta en kaffe med vänner eller familj ute är heligt för grekerna och tror inte heller det kommer att upphöra någonsin!☺ roligt att kika in här och läsa om ert liv på Kreta!☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen, Kattis! Nej det stämmer, grekerna slutar inte med att dricka kaffe ute. För 2-3 euro kan man ju sitta en hel dag med sin frappe. Eller ännu billigare en grekisk kaffe.

   Radera