torsdag 8 september 2016

Nytänkande


För några dagar sedan kom vi på att vi hade min grekiska namnsdag att fira. Efter att maken och sonen slutat sina jobb för kvällen åkte vi ner till Chania. Vi gick ner till gatan som ligger en bit nedanför saluhallen. Gatan ligger några kvarter mot höger när man går ner mot hamnen, inte till vänster där alla "turistrestauranger" ligger. Vid den här gatan ligger flera bra tavernor som är otroligt välbesökta av greker. Många av dem har lite annorlunda rätter i menyn, lite mer nytänkande och inte så mycket av den traditionella grekiska maten som alla känner till.

Vi provade på en taverna som hette Annas. (tis Annas) Vi beställde in en härlig grön sallad med sesamfrön, granatäppelkärnor, honung och gravieraost. En intressant rätt var de rostade potatisskalen med fetaost, apaki (rökt fläskkött) och örtkryddor. Lite annat smått och gott beställde vi också som jag inte kommer ihåg. Husets vita passade utmärkt att dricka till denna varma kväll.

1 kommentar: