måndag 28 december 2015

Santa run 2015


För femte året i följd anordnades Santa Run i Chania. I år var det över 7000 deltagare. Dottern och hennes kompis deltog medans jag och sonen var åskådare en stund mitt på dagen. Helst hade jag velat stanna hela tiden för att ta några bra foton när paraden nådde hamnen. Tyvärr så var sista anhalten nere i hamnen så vi åkte hem innan och därför har jag här lånat foton från "Chania Crete by Nikos".
Tänk er 7000 tomtar och minst lika många eller kanske dubbelt så många åskådare. Jag har aldrig sett så mycket folk samtidigt i Chania! Helt fantastiskt! Många gator var självklart avstängda för biltrafik och precis överallt cirkulerade det folk till fots.


Det kostar 20 euro att delta och för det få man en tomtedräkt med ett nummer och blir bjuden på "vätskekontroller" och kan vara med på festen efteråt. 4 euro går till kostnader som organisationen som anordnar det hela har, hela 16 euro går till välgörande ändamål och jag tror att de brukar skänka pengarna till flera olika barnhem. Flera företag i Chania ställer upp som sponsorer. Visst är det fantastiskt?


6 kommentarer:

 1. Fler borde anamma det här med välgörande ändamål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och när det blir en sån här folkfest att en hel stad engagerar sig då blir det extra lyckat. Det blir välbehövda extrapengar till olika barnhem som har stort behov i dessa dagar i Grekland.

   Radera
 2. Haha, bra grej och vad kul det ser ut med så många tomtar på språng! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen helt fantastiskt! Och självklart avslutades det med tomtar som dansade grekiskt nere i hamnen, men det missade ju jag.

   Radera
 3. önskar att jag kunde vara med och få uppleva detta fantastiska arrangemang

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar vara samma datum varje år, så det är bara att se till att boka biljetter till Chania till nästa jul-nyår :)

   Radera