lördag 17 oktober 2015

Turist


Igår var vi turister! Vi åkte med det lilla tåget på en tur som kallas Hidden Treasure. Lite skumpigt är det men riktigt trevligt faktiskt. Vi började med att åka till Nostos Winery där vi fick en liten snabblektion i hur vinprovning går till och så fick vi prova ett vitt och ett rött vin.


Därefter åkte vi till klostret Chrissi Pigi. Det är ett ganska nybyggt nunnekloster. Vi fick en liten guidning av en nunna som berättade om klostrets aktiviteter. I en liten butik som de har säljs handgjorda tvålar, olivolja, böcker, broderier mm. Vad ni ska veta är dock att kvitto får ni inte eftersom kyrkan är skattebefriad så de har inte skyldighet att betala moms. Varför kan man ju fråga sig. Varför ska de inte betala skatt som alla andra?4 kommentarer:

 1. Ska vidarebefordra detta till en vän som just börjat med ett litet tåg här. Vi kan nog hitta några bra ställen att besöka!
  Monica P

  SvaraRadera
 2. Den turen tar vi neste gang! God helg.Astrid

  SvaraRadera
 3. Trevligt att vara turist ibland! Men nog skulle väl alla skatteintäkter behövas!?

  SvaraRadera
 4. Fast det är nog en sanning med modifikation kyrkan ska betala skatt på de man säljer, hyr ut etc och senast i går var jag till Nunneklostret på Pendeli i Athen och jag fick kvitto ( maskin) på det jag handla moms 23%

  SvaraRadera