lördag 22 augusti 2015

Hej!


Jag har inte glömt bort bloggen även om det kan verka så. Jag är trött och jag svettas konstant. Kläderna klibbar fast på kroppen. Jag duschar innan jag ska iväg och öppna butiken och inom 5 minuter rinner svetten igen. Gissa om jag kommer att njuta när det blir så pass svalt på natten att man måste ha ett lakan över sig. 

Jag antar att ni inte har missat nyheten att vi kommer att ha nyval i september? Jag har inget speciellt att säga om det annat än att jag är rädd att Xrysi Avgi (gyllene gryning-Greklands motsvarighet till SD) antagligen kommer att få alldeles för många röster. 

Vi försöker i varje fall göra det bästa av vår tid när vi orkar. En kväll åkte vi till Nea Chora (småbåtshamnen som ligger strax innan Chania). Här ligger flera populära fisktavernor. Det var flera år sen vi var hit och vi valde tavernan som har bord ute på piren. Det fläktade skönt och det behövde vi efter vår långa svettiga arbetsdag. Vi tog in lite olika rätter och delade på.


Här kan man förstås beställa in hummer och olika fiskar också, men vi höll oss till lite "budget" så vår nota gick på 56 euro på 4 personer. Vi tog in det ni ser på bilden plus tzatziki, fiskromssallad, grekisk sallad och vin och läsk. 

2 kommentarer:

 1. Trevligt att höra lite liv här inne! :) Vi är också trötta på värmen, ändå har vi kanske (?) aningen svalare här i Albanien, åtminstone bland bergen där vi åkte idag! Det låter ju som att man kan äta prisvärt i Grekland också, i varje fall om man tänker sig för. Vi har knappt ätit ute på resan förut, men nu äter vi ute ofta. Väldigt, väldigt billigt!

  SvaraRadera
 2. Här har vi lagom temperatur nu. Ganska varmt och skönt på dagarna och svalt med öppet fönster på nätterna. Jag skulle inte vilja ha denna värme som nu varit ett bra tag på Kreta.
  Men vi får kärvare tider här framåt med kylan som kommer.
  Tavernan heter Manos vid piren. Ett bra ställe liksom vi även gillar To Magazaki. Kommer till Nea Chora i december igen och sen drar vi vidare till Paleochora som vanligt under januari. Och nu ska vi väl träffasi alla fall!
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera