fredag 10 juli 2015

Tystnad....

Så länge varade min tystnad. Om jag hade haft lite fler kunder idag (knappt en människa ute) så kanske jag inte hade suttit här vid datorn och läst och läst och läst. Jag blir snurrig av alla olika artiklar, diskussioner, åsikter och kommentarer angående Grekland. Jag som alltid varit svenskan i Grekland som vägrat överge sina principer har helt plötsligt blivit alldeles patriotisk grekisk. Jag vet inte om jag har nämnt en händelse för många år sen när jag reste ensam med barnen till Sverige. Dottern var bebis och sonen var knappt 4 år. Det var "omvänd" charter som det hette då när man bokade enkelbiljett härifrån och upp till Sverige. Det betydde att vi inte hade sittplatser utan vi fick ta de platser som var över. På ett nattflyg med mestadels vuxna svenskar gjorde flygvärdinnan ett utrop utifall det fanns någon som kunde offra sig och byta plats så att jag och dottern(som satt i mitt knä) skulle få byta plats med någon så att sonen skulle få sitta med oss. Inte en endaste person erbjöd sig, det verkade istället som att de låtsades att inte höra. Jag kommer ihåg att jag kände mig så ledsen och visste att om det var ett flyg med greker skulle det inte ens behövas göra något utrop. De skulle ta saken i egna händer och se till att jag och barnen fick sitta tillsammans. Det här betyder inte att jag alltid tycker att grekerna är bäst. De kan ha en j...t irriterande attityd för en ordentlig, punktlig och duktig svensk. Det får jag återkomma till sen när läget har lugnat sig och allt återgår till det normala. Då kan jag fortsätta klaga på det som gör mig irriterad här.

Jag fick idag ett mail från en svensk tv-kanal med förfrågan om jag eller mina föräldrar ville prata om pensionärer som oroar sig över att inte få ut sin svenska pension här i Grekland. Självklart fick de ett riktigt spydigt svar från mig eftersom jag inte är pensionär, min far bor i Sverige och min mor är död. Det visade sig dock att mailet hade varit till en annan person. Aha, så de bara råkade ha min mailadress?

Hur som helst så ska de tydligen ikväll prata om just de som får svensk pension till Grekland. Svenska bankerna och pensionsmyndigheten håller möte för att besluta hur de ska lösa det och som jag har hört så kommer pensionsmyndigheterna att hålla kvar pensionerna i Sverige tills bankläget är stabilt här, så ingen kommer att förlora sin pension utan den blir bara lite försenad. Förhoppningsvis måndag?

Jag har också lite pengar på banken. Jag är inte rädd för att förlora dem men jag är mest irriterad på mig själv för att jag inte kan göra något med dem. Om jag hade varit lite smartare så hade jag givetvis haft både kort och e-banking till kontot för då hade jag kunnat betala mina räkningar, checker osv. Så där syns det ju att ni i Sverige ligger lite före. Springer ni till banken för att ta ut pengar, föra över pengar eller betala lånet? Nej, ni sitter hemma och gör det och det hade jag kunnat gjort också nu trots att bankerna är stängda om jag hade varit lite smartare....

3 kommentarer:

  1. Man kan inte tänka på allt Anita :) Men visst är det smidigare att sköta allt via internet, det gör vi när vi åker på vår övervintringsresa. På det viset är internet toppen. Hoppas allt löser sig för er.

    SvaraRadera
  2. Du borde kontakta mig så hjälper jag dig med bitcoin. Då kan du vara säker på att bankerna inte kan låsa dina tillgångar och du kan vara säker på att dina besparingar inte kommer försvinna.

    SvaraRadera
  3. Du borde kontakta mig så hjälper jag dig med bitcoin. Då kan du vara säker på att bankerna inte kan låsa dina tillgångar och du kan vara säker på att dina besparingar inte kommer försvinna.

    SvaraRadera