söndag 22 mars 2015

Grand opening HM Chania


Det var det. HM har öppnat i Chania. Halva Chania var där och det var kaos. En del hade köat från klockan 2 och de öppnade klockan 6. Allt för att vara en av de första 100 för att få ett presenkort på 10 euro. Kösystem ute med vakter. En känd programledare från tv hade tagits dit dagen till ära. Maria Iliaki. (jag vet inte riktigt vad hon har för kvalifikationer för att vara så känd)

Vi brydde oss inte ens i att gå in. Istället mötte vi upp med en väninna och gick till ett konditori som sonen hört talas om. (ja, han var också med) Konditorläraren på hans skola hade pratat om det konditoriet för att de har bakelser, glass mm av verkligt god kvalite. Barnen köpte en varsin bakelse och jag fick smaka lite och jag måste säga att de var välgjorda, goda och riktigt bra kvalite. Oneira Glyka (sweet dreams) heter det och ligger på Apokoronou-gatan. Efter det tog väninnan och jag en kaffe medans mina barn gick till några andra butiker.

Vi hade en trevlig eftermiddag i Chania i varje fall men HM får dottern ta en annan gång.

Allvarligt, jag förstår inte riktigt varför folk var så villiga att köa i detta kaos. För en liten gratiscocktail som de bjöd på inne eller för att se programledaren live?

4 kommentarer:

 1. Det finns folk till allting brukar man ju säga. Själv har jag ingen längtan till nya kläder eller grejor, det är väl ett ålderstecken, men vi bör väl handla så att pengarna ruller runt...(?)
  Monica P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag märker själv att shoppingbehovet blir mindre och mindre med åren...

   Radera
 2. Kanske behovet av lite verklighetsflykt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert! Något nytt att se. Titta på folk. Ett avbrott i vardagen.

   Radera