tisdag 10 mars 2015

Födelsedag o butiksfix


Det blev regn idag igen, så det blev inget avlönat jobb för maken. Istället fick han jobba alldeles gratis i min butik. Ja, såhär ser det ut på vintern i butiken. Jag lyckades ju sälja slut på det mesta i slutet av säsongen. Jag tycker det är mycket roligare så, att köra igång säsongen med nya varor.

Min skrotsamlare till make "råkade" ha gamla plåthyllor som kommer att bli perfekta bara de får lite färg på sig. Det blev dessutom en snickrad hylla som ska få lite spackel, vit färg och ledlyse så blir det en perfekt hylla för silversmycken. (tur att det virket inte hann bli till ved!)

På det viset firade vi alltså min födelsedag. Champagne, middagar ute och liknande får jag ha innestående tills vi har pengar. Dottern snodde i varje fall ihop en "frozen cheesecake" som vi har frossat på.

Frozen cheesecake är supergott och så lätt att göra och det bästa tycker jag är att det är inte så mycket som behöver köpas för att göra den. Socker, vaniljsocker och ägg har man ju oftast hemma. Grädde, digestivekex och philadelphia ost får köpas.Vi gör den sådär på ett ungefär så receptet är lite "flytande" när det gäller måtten.
2-3 ägg
3 dl grädde
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ask (gärna 300g, den stora alltså) Philadelphia
digestive kex ett litet paket

Vispa äggvita. vispa grädde. Blanda ihop allt utom kexen. Smula kexen, ha hälften i botten på en form, häll i smeten, strö ut resten av kexen. Låt frysa i 4 timmar cirka.

2 kommentarer:

  1. Ingen dålig födelsedag på sitt sätt.- "Skrotsamlare" kan man ha väldig nytta av, om de dessutom är hantverkskunniga. Hoppas ni får ordning på inredningen så att du kan koncentrera dig på jobbet.
    Monica P

    SvaraRadera
  2. Gratulerer med dagen sånn litt på tampen! Ønsker deg alt godt i det neste året! Hilsen Sidsel

    SvaraRadera