måndag 30 mars 2015

Agia Apostoli


Ni som har varit här i Agia Apostoli området har säkert sett byggnaden - ruinen som ligger på en av kullarna. Någon gång har jag fått frågan vad det är. Det är en gammal militäranläggning. Sista gången den användes kan maken komma ihåg att det var under Cypernkrisen och statskuppen 1974. 

Nu står byggnaden bara där, lika som de andra orörda områdena i området. Här kan ni läsa ett gammalt inlägg om just det området och privatisering. Vad maken har hört så tillhör just det området där byggnaden ligger försvaret och övriga områden grekiska turistorganisationen. Att det ett tag var tal om att de skulle säljas och privatiseras låter i mina öron lite fel eftersom EOT (turistorganisationen) tog de här områdena från de som ägde dem från början så egentligen borde de väl i sånt fall gå tillbaka till dem. 

Det här med privatiseringen kan man se på 2 sätt. Just nu så görs det ingenting där. Väldigt bra att områdena får vara allmänna för bad och promenader men nog skulle de kunna skötas lite bättre. Något bättre har det blivit de sista åren. Lekparken som ligger i parken till exempel hade gärna fått funnits där när mina barn var små. En privatisering skulle göra hela området mer värt och turisterna skulle finna mer i vårt område som de saknar nu. Och mer turister i vårt lilla område skulle ju helt säkert hjälpa oss som driver eget här. MEN många av de som väljer vårt område dvs Chrissi Akti, Agia Apostoli och Kato Daratso gör ju det för att här är det inte så exploaterat och det ligger inte rader av tavernor och barer utefter stranden och inte något stort hotell ute på uddarna utan istället kan man promenera fritt där. 


Ah, förresten, den gamla militärbyggnaden som jag faktiskt aldrig kikat närmare på är ju full av konst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar