tisdag 3 februari 2015

Loutro - kristallklart vatten i paradiset.

Tidig morgon i Loutro.

Får jag lov att rekommendera en liten tur till paradiset?

Kreta har näst intill allt. Du behöver inte åka långt för att uppleva alla de kontraster som speglar sig i alla vädersträck. Chanias vackra stad och alla fina sandstränderna i all ära, men varför inte göra en utflykt med en övernattning och plötsligt har en semesteruplevelse blivit till två..

Med lokalbuss eller hyrbil tar du dig enkelt över de imponerande vita bergen ner till Kretas sydkust. Kreta har goda förbindelser med lokalbuss. Bussbolaget KTEL har en bra hemsida där man finner priser och turer. Ta dig ner till den lilla kustbyn Chora Sfakion på sydkusten. Härifrån går dagligen båtar till Loutro under sommaren. Även båtbolaget har en bra hemsida med tider och priser för alla båtförbindelser på sydkusten. Till Loutro tar man sig endast med båt eller till fots.

Chora Sfakion sett från färjan


Redan när båten glider in i den skyddade lilla viken känner du hur lugnet infinner sig. Här existerar inte ord som skynda & stress... Här njuter du av god mat, underbara utsikter, simturer i kristallklara vatten och vandringar i bergen omkring. Att få vakna här, att öppna balkongdörren och få se soluppgången och blicka ut över det blå havet, går nästan inte att beskrivas - det måste upplevas!

Kalimera!

Dagarna i Loutro spenderas på stranden. För den som vill ha lite aktiviteter kan man hyra trampbåt eller varför inte paddla kanot på det oftast spegelblanka havet. För dig som gillar att röra på dig finns möjligheter för olika vandringar.I Loutro finns flera familjedrivna pensionat och mindre hotell för dig som vill stanna över natten. I anslutning till dessa ligger oftast en taverna, en kafeteria eller en liten bar. Här kan du ta ditt morgonkaffe och se fiskebåtarna ge sig iväg. På kvällarna äter man en god middag och njuter av de varma sommarkvällarna. Kreta är fantastiskt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar