söndag 15 februari 2015

Chania - gamla stanDen gamla delen av Chania stad ligger i anslutning till venetianska hamnen. Det är så mysigt att gå omkring i gränderna. Det är något man aldrig tröttnar på. Gamla, charmiga byggnader i både turkisk och venetiansk stil. Butiker, cafeer, tavernor och mitt i allt detta kan du nästan se in i grekiska hem också. Bougainvillea, pelargoner, blå grekiska stolar. Här hittar du allt det som många anser vara Grekland.Ovanför västra delen av hamnen är den mest välbesökta delen med ett myller av butiker och tavernor och ovanför den östra delen hittar ni statsdelen Splanzia som är mer bostadshus men minst lika mysig att vandra i. Glöm inte kameran för här finns så mycket att föreviga! Gamla dörrar, blommor mm mm.


När ni från bussplatsen torget 1866 går rakt ner mot hamnen är ni på shoppinggatan "Chalidon" och på en tvärgata till den hittar ni den populära s k "lädergatan"-skridlof. Den var förr fylld av traditionella butiker med varor i läder. Nu hittar ni olika butiker men fortfarande finns det en par av de gamla butikerna som har t ex handgjorda traditionella kretensiska stövlar och sandaler.

Utmed chalidongatan hittar ni också arkeologiska museet, katolska kyrkan, museet "kretensiskt hem" och den stora ortodoxa kyrkan.

turkiska minareten

Om ni tar höger precis när ni kommer innan ni kommer ner till hamnen så hittar ni en gata där det finns några butiker där de har traditionella kretensiska knivar.

2 kommentarer:

  1. En till blogg! Vad skoj! Ska fixa länkar till den i eftermiddag. Toppenbra idé med en blogg med resetips!
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera