måndag 4 augusti 2014

Favorittavernan

Till och med 10 augusti är det den årliga "bondeaugusti" i Chania. (Innan Chania i Nea Chora) och vi hade planer på att åka dit igår kväll. Tyvärr så blev det lite sent innan maken slutade sitt jobb så vi struntade i det och åkte istället upp till taverna Nikos i Daratso. Det är en av våra favorittavernor och åtminstone en gång per år försöker vi ta oss dit. Och det bra med den tavernan är ju att de jobbar mest med greker och det betyder att de har öppet till seeeent. Vi tog lite smått och gott som dolmar av vinblad och squashblommor, squashbiffar, sallad och tupp i tomatsås. "Bondemarknaden" får vi försöka hinna till en annan kväll. Ny vecka igen, så KALI EVDOMADA!!!

7 kommentarer:

 1. Och Bacon, trivs han hos er?
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta! Jodå, jag tror han trivs, han får massa goda matrester från hotellet där maken jobbar och han har stor inhägnad där han kan böka omkring under citronträdens skugga.

   Radera
 2. Ser veldig godt ut :-) Hvor i Daratso ligger Nikos? Er det videre oppover i gaten der butikken din ligger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unni! Ja, man fortsätter förbi mig, tar vänster efter ca 100 meter och sen följer man den vägen tills man är uppe i byn Daratso och där mitt på torget ligger den här tavernan. Den måste du prova nästa gång!

   Radera
  2. Takk for info, Anita :-) Den skal jeg prøve neste gang ja :-)

   Radera
 3. Vi rör oss mycket i området kring Agii Apostoli. Hur långt är det från din affär till restaurangen? Känner inte igen den. Är det såpass långt att det är bättre att ta taxi om man vill äta där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är inte så långt att man behöver ta taxi, ca 2 km bara men man får gå efter en väg där det finns "ingenting" och de har öppet bara kvällstid så det kan vara lite mörk och tråkig väg att gå efter så kanske taxi är ett alternativ. Då säger ni bara "taverna Nikos, Daratso"

   Radera