söndag 1 juni 2014

Det blev strand


Det blev stranden idag trots att det såg lite mörkt ut på himlen. Det klarnade upp och vi fick en timme på stranden. Vattnet var något, något varmare än förra veckan. Vi tog en fika vid en av kantinorna(strandfiken) och vi kom att diskutera om just dem. Varje år så hålls som en auktion där man lägger bud på att få ha en kantina eller en plats för strandstolar och parasoller. De här auktionerna sköts inte alls som de borde. Alla som är boende i de här områdena borde ha en chans att få hyra de här av kommunen, men ändå är det samma och samma personer som driver de år från år. Det är mycket svårt att få en chans att hyra de här trots att alla får komma till auktionen och lägga bud. Av källor har vi hört att en kantina som har drivits av en person flera år betalade inte ens den hyra som han skulle och förra året fick han inte delta i auktionen. Inga problem, då sätter man bara några andra personer på att göra det. Man pressar upp priset så "utomstående" inte vågar hänga med. Man får hyra den, men i en annans namn då. Är det rätt? Och säg inte att de ansvariga inte vet om det. Kantinorna ska inte servera mat, det har de inte rätt att göra, utan bara drycker och förpackade sandwich och dylikt. Vad kan man göra då om man har en taverna på annat håll? Man kan ha menyer från sin egen taverna som man har på annat håll och köra med utkörning av mat. Om det finns risk att utomstående försöker få hyra kantina eller solstolar, då kan man också köra med hot så drar de flesta "utomstående" sig undan. Det känns nästan lite riskabelt för mig att skriva om det här, det finns ju google translate, men jag tror inte att någon av dem läser min blogg. Samma år som jag öppnade min butik så var faktiskt min man på en av de här auktionerna och försökte få en kantina,men priserna pressades upp så han drog sig ur. Sen är ju frågan, hur många av de som hyrde betalade verkligen den hyra som klubbades?

6 kommentarer:

 1. Det finns korruption av alla de slag, och inte bara i Grekland. Visst är det ju svårt att acceptera att det alltid är pengarna som styr.
  h. Inga-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr är det ju så, men man blir ju så irriterad....Ha det gott! Anita

   Radera
 2. Hej Anita! Jag är jättenöjd med det blå armbandet som jag köpte hos dig. (det var jag som hade med marabou salt med lite dålig timing när du hade börjat äta mer nyttigt. Hälsn Marie

  SvaraRadera
 3. Hej, ha inte dåligt samvete för chokladen, jag njöt av den, för njuta måste jag ju göra emellanåt. Tack!! och vad bra att du är nöjd med armbandet. Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hittade just till din blogg, spännande läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej o välkommen, svenska resebloggar!

   Radera