måndag 29 april 2013

Stora veckan!Just nu svämmar affärerna över av "lampades". Det är de ljus som man har med sig till kyrkan på påskaftonsnatten och med dem för man med sig det heliga ljuset hem. Självklart har det blivit otroligt kommersiellt det hela också. Egentligen är ju lampada "bara" ett ljus men eftersom det är tradition att gudmor eller gudfar köper lampadan till sitt gudbarn tillsammans med en present så finns det massor av "paket" med ett ljus som sitter tillsammans med en barbiedocka eller något annat. De traditionella ljusen som finns i kyrkan ser ut såhär: Min dotter får ofta ett smakfullt dekorerat ljus av sin gudmor och en present bredvid. Eftersom dottern är pyjamasgalen blir det ofta en härlig pyjamas i present.


Här är ett exempel på ett dekorerat ljus:

Ja, idag inleds ju "stora veckan", alltså veckan innan påsk. Hemma hos oss blir det inga påskförberedelser i år med våra arbetstider. Vi hoppas i varje fall hinna gå till kyrkan långfredag och påskafton. Och kanske någon förbarmar sig över oss och ger oss några påskkakor och en bit grillad get eller lamm. Eventuellt håller jag butiken stängd några timmar på söndag vid lunchtid och om jag och barnen tar oss en liten promenad i området så är det alltid någon som kommer att ropa till oss att komma och prova deras lamm.

2 kommentarer:

 1. Usch, vad jobbigt ni har det med ekonomin, måste vara fruktansvärt slitigt! Vackert med de här ljusen vid påsk. Hoppas verkligen det kommer massor av turister till din butik!!
  Kram Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, Helen, jag menade inte att vi svalter utan att vi jobbar sana tider att vi hinner inte fixa paskmat..Kram till dig ocksa!

   Radera