onsdag 17 april 2013

Ibland krävs en varningJag fick just en "travelupdate" på tripadvisor där en väninna rekommenderat en bra taverna inne i Chania stad. Eftersom jag inte är såååå upptagen så satte jag mig och läste lite olika recensioner om olika tavernor i Chania. Jag kom att tänka på En plo som jag har skrivit några rader om förr och gick in och läste lite om dem. Ganska intressant att de 16 omdömen de har är "terrible". De flesta av oss som bor här vet vilket skitställe det är. På sidan "Kalimera" där greklandsintresserade svenskar diskuterar Grekland har någon också skrivit en varning om tavernan. Aftonbladet hade för många år sen en kort artikel med en varning. HUR kan det komma sig att tavernan lever vidare???? Nu är det i början av säsongen och jag vill inte att någon av de som läser min blogg går dit och äter och blir lurade. Så OM ni nu hamnar där, säg inte att ni inte har blivit varnade. Gå gärna in på tripadvisor och läs omdömena. Bilden nedan har jag lånat från "Kalimera" och ett av omdömena är från Tripadvisor.

 

A small taverna on the edge of town. Very expensive and not a great location. DO NOT EAT HERE!! This place is a big rip-off. Twice as expensive as any other restaurant and the food is mediocre. You don't get a chance to read the menu before special dishes are recommended. You don't know the cost till too late. This is a very bad, deceitful place. DO NOT EAT HERE!! Det finns SÅÅÅÅÅ många bra tavernor så ni behöver verkligen inte gå till den här. Be vänner, bekanta, hotellpersonalen eller bara nån ni möter på gatan att rekommendera sina favoriter. Kali orexi! Smaklig måltid!

OBS! EN UPPDATERING 2016 - RESTAURANG ELA HAR TAGIT ÖVER RESTAURANGEN EN PLO OCH ELA HAR INGENTING ATT GÖRA MED EN PLO.

ÄGARNA TILL EN PLO VET JAG INTE OM DE HAR ÖPPNAT NÅGOT ANNAT I ANNAT NAMN.  MEN..... DET FINNS EN RESTAURANG LÄNGST NERE I HAMNEN SOM HETER
VTOMATES OCH DE FUNGERAR UNGEFÄR PÅ SAMMA SÄTT SOM EN PLO GJORDE.

5 kommentarer:

 1. Bra att du varnar. När min son och hans sambo åt där för 6 år sedan kostade en grekisk sallad över 300 kr. Där var det nära slagsmål kan jag säga!

  SvaraRadera
 2. Vi var også der for ca 3 år siden, og fikk et veldig dårlig inntrykk. Og det var veldig dyrt,og ikke spesiellt god mat. Greit å se at andre også reagerer. Og de var veldig innpåslitne for å få oss til å spise der :-(

  SvaraRadera
 3. Jag håller med helt o hållet.Ett skitställe som borde få slå igen !!
  Fattar inte att de kan leva vidare,men de lär väl inte få samma gäster två gånger.En gång o aldrig mer är vad de lever på.

  SvaraRadera
 4. Förr hade de namnet bara på grekiska.Vet inte hur det är nu,men så här ser det ut på grekiska "εν πλω"

  SvaraRadera
 5. Det är väl det stället som ligger ovanför "Ella"? Jag trodde att ägaren till "Ella" hade tagit över "En Plo" ifjol...?
  Vi åt en 50-års middag på "En Plo" för några år sedan. Skandal var det..!!

  SvaraRadera