tisdag 22 januari 2013

Vilken dag!


Sitter nu vid sonens dator för jag har tappat bort en liten del till min laddare till laptopen. Dels så vill han inte att jag sitter här men han är ännu inte hemma och dels så hittar jag inte hur man redigerar fotona........


Idag var en härlig dag som fyllde på med positiv energi. En dag för både kropp och själ. Vi åkte till byn Stilos och letade reda på vattendraget som börjar där och sen mynnar ut i havet i Kalami-Kyoni beach.Eftersom jag är lite dålig på att förklara vägar så säger jag bara att om ni vill göra den här turen så åker ni till byn Stilos och sen frågar ni er fram! Vid den här kyrkan kan ni gå antingen höger eller vänster. Vi gick höger och när vi kom fram till vattendraget så följde vi sen den lilla vägen som då gick vänster.


Vi följde den lilla vägen så långt det gick, sen var det avgränsat tyvärr. Fågelkvitter och vattnets brus. Solsken. En dag att njuta av! Även sommartid kan jag tänka mig att det är svalkande och skönt här. Och hösten måste vara vacker när Platanträdens löv skiftar i gult.


Emellanåt vände jag blicken mot de snöklädda bergen. DET är kontrasternas Kreta.


Väninnan som hade den här superbra iden till utflykt får figurera här. Hoppas hon inte har något emot det...

Efter vår promenad åkte vi med bilen ner till mynningen av vattendraget. Hit kan man åka de varmaste sommardagarna för att få ordentlig svalka!

Sen blev det apelsinplockning i väninnans apelsinlundar. 2 stora påsar fick jag med mig hem så nu kan vi lyxa oss med färskpressad juice varje dag!

5 kommentarer:

 1. Det ser underbart ut och dessutom i januari då vi här hemma har -8 och snö

  SvaraRadera
 2. Herlige bilder! Du har fått fram stemning med hvert bilde-jeg savner Kreta enda mere når jeg ser disse bildene! Naturen på Kreta er sannelig ikke bare en sandstrand. Her hvor jeg bor er det iskaldt,minus 22gr.Astrid

  SvaraRadera
 3. Å så fine bilder! Savner Kreta veldig nå, men det er heldigvis bestemt at det blir tur dit i august/september i år, så da har jeg noe å se frem til. Ikke helt bestemt hvor vi skal bo denne gang, men det blir nok enten i Daratso eller Agia Marina.

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen härligt ut och lyxigt med helt färska apelsiner mmmm! Tack för din kommentar på min sida, du vet ju precis hur det känns (tyvärr, får jag väl tillägga!).
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentarer! Ja, Kreta är vackert alla årstider och era minusgrader slipper vi ju.

  SvaraRadera