onsdag 19 oktober 2011

strejk


"Ilskna demonstranter lovar att lamslå Grekland under generalstrejkens andra dag då politikerna ska rösta om detaljerna i det djupt impopulära åtstramningspaketet"kan man läsa i SvD idag. Ja, vad kan man säga?
Kravaller i Aten. Sönderslagna butiker.Skadade människor till sjukhus. Bränder. Ja till rätten att strejka och demonstrera. Men varför denna förstörelse? Varför ska oskyldiga människor drabbas och kanske få sitt livsverk förstört? Något du jobbat för ett helt liv kan bli förstört på en dag. Så onödigt. Jag säger inget mer. Mer kan läsas och ses på nyhetskanaler som innehar mer fakta om vad som händer.
Vad såg jag av strejken i min lilla värld?
En del lärare strejkade. En del inte. Visste de inte dagen innan vilka som skulle strejka och kunde informera barnen om vilka timmar de skulle ha lektion? Brist på organisation. Min dotter åkte till skolan som vanligt. De fick sitta och vänta för att ha en lektion timme 3. Ok, hon kunde väl ha gått hem och struntat i den lektionen men hon ville inte ha frånvarotimme för här är de ju så noga med att skriva in frånvarotimmar i betyget och från ett visst antal frånvarotimmar kan du bli kvarsittare så de flesta barn är rädda för att dra på sig frånvarotimmar. Efter tredje timmen gick hon hem. Vanligtvis hämtar min man henne för de bär med sig alla böcker till och från skolan varje dag eftersom det inte existerar några skåp där de kan förvara böcker så hennes väska är TUNG. Och hon är väldigt liten. Så det är inte så nyttigt för ryggen att bära dessa böcker varje dag. Ett litet problem jämfört allt annat som händer i Grekland? Enligt min åsikt så kommer inte Grekland att fungera förrän det finns organisation i alla led. Klarar du inte av att organisera det allra minsta hur ska du få ett helt land att fungera....Så enkelt och så komplicerat är det..

1 kommentar: