torsdag 2 maj 2024

Uppkopplade och bortkopplade

Ny rätt på barnmenyn eller varför inte som dessert
 

Ja, då har vi jobbat i 2 dagar med det nya kassa-kortterminal-systemet... För säsongsöppna restauranger gick fristen ut den 1 maj. Nu ska alla ha det nya systemet. Undantag finns förstås pga olika orsaker. De med "moderna" beställningssystem (vet inte vad det heter på svenska) har fått uppskov en månad till för att uppdatera sina system (eller så kanske deras system inte fungerar att koppla upp och de måste köpa nya). Även de som inte har hittat ny kassaapparat (brist på marknaden) kan få uppskov. 

Hur har det fungerat? Nja sådär... Första dagen blev det lite strul då allt blockerades och en gäst som inte hade kontanter fick vi be återkomma dagen efter för att betala då. På kvällen kunde jag heller inte skicka "paketet" med kortbetalningar till banken. Igår fungerade det bra fram till på kvällen då jag heller inte kunde skicka "paketet". Det betyder att jag inte har fått pengarna för kortbetalningarna som har gjorts dessa 2 dagar. Ärendet ligger nu hos kortföretaget. Nu har vi också sett att det går att separera betalningar för de som vill betala var för sig med kort. MEN det kommer att vara enormt tidsödande och som upplagt för att systemet kommer att blockeras. Just nu går det ju men så snart det börjar bli mer att göra och blir stressigt så kommer det att vara det allra största stressmomentet både för den som serverar och den som är i kassan. Nog om det.. Uppdatering dag 3 med systemet - nu upptäckte vi också att vid en delad nota då några betalar sin del och går iväg och de övriga i sällskapet vill sitta kvar samt beställa något mer så funkar det inte. Notan för de som vill sitta kvar ligger kvar öppen och blockerar allt så jag kan varken lägga till något mer, låta andra bord betala eller slå in nya beställningar. Hur i h...e kan de göra ett så okomplett system??? Kanske borde de ha pratat med någon inom restaurangbranschen om hur saker och ting fungerar i praktiken innan de bestämde sig??!!

Ny månad. Kalo Mina. Påskvecka. "Stora veckan". På påskdagen kommer vi att ha stängt. Beslutet tog vi för att en del av personalen kommer att börja jobba efter påsk och de som redan börjat jobba vill förstås vara lediga. Att vi 3 ska jobba själva blir lite svårt så då tog vi beslutet. En ledig dag innan säsongen sätter igång "på riktigt" är nog bara bra. Idag, fredag och lördag har vi öppet som vanligt och på annandag påsk är vi på plats igen Idag finns det både dolmades och gemista som extrarätter. (rätter som passar utmärkt för de greker som fastar eftersom de är veganska) På lördag kommer vi troligtvis att ha "kleftiko" för de som vill äta lamm. 

Jag önskar er en fortsatt trevlig grekisk påskvecka! 

 


2 kommentarer:

  1. Sitter på flyplassen i Norge nå. Fleder meg til å besøke dere snart ❤️

    SvaraRadera
  2. Tycker att kontanter är det bästa betalningsmedel, hoppas att det inte ses som gammeldags. Lycka till med den krångliga tekniken.

    SvaraRadera