söndag 5 maj 2024

Dagar med blåst

 


Oj, vilket väder vi har haft de senaste två dagarna. Det har blåst så ordentligt att krukor vält, blommorna jag har på borden på restaurangen har blåst omkull och dukarna på borden vill inte ligga kvar trots klämmor som håller fast dem. Våra gäster har trängt ihop sig inne och en del har varit tuffa nog att sitta ute! Igår kväll när vi hade stängt och skulle åka hem började det ösregna. Regn behövs så det är ok för oss. Det får gärna regna på nätterna...

Vi har haft några dagar nu med ganska mycket jobb. Man märker verkligen skillnad från dag till dag att det är mer folk i området. I fredags hade vi många greker som kom och åt efter att de varit i kyrkan. (de åt inget kött för de "fastade", men de åt i stort sett allt utom just kött) Igår vid ett tillfälle var det bara fransmän vid varje bord. Det är kul med alla olika nationaliteter som dyker upp. Igår gjorde vår nya duktiga kocka "kleftiko" fast lite annorlunda än vad som är vanligt. Hon gjorde med lamm, kronärtskocka, gravieraost och en yoghurtsås. Med flit så sålde jag inte den sista portionen eftersom jag också ville äta!! Kleftiko kommer vi endast att ha som en extrarätt så om någon vill ha så får ni beställa några dagar innan.

Idag har vi stängt. Mest för personalens skull eftersom alla ville vara lediga och ska vi jobba själva finns ju risken att det blir för mycket för att vi ska klara det på egen hand. Men, även för oss blir det skönt med en ledig dag så här innan säsongen sätter igång på allvar. Vi kommer att fira denna påskdag hemma hos en granne där vi kommer att äta lunch. Givetvis med lamm men inget helgrillat eftersom vi inte är så många.

Något kyrkbesök har det inte blivit för oss nu under påsken. Ibland brukar vi ju åtminstone försöka ta oss dit på påskafton när det heliga ljuset sprids men vi var för trötta igår och dessutom så regnade det ju så jag kan tänka mig att många hoppade över kyrkan igår.  

I trädgården blommar det för fullt nu. Och ogräset lever sitt eget liv eftersom ingen rensar. Sonen som är "trädgårdsansvarig" lägger sin energi på grönsakerna så blommorna får trängas med allt ogräs. 

Brudslöja finns det hur mycket som helst att plocka av

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig grekisk påskhelg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar