lördag 23 mars 2024

Det finns ett cafe...

 


 

Jag och maken är inte ofta ute och fikar och de gånger vi gör det så är det en slät kopp kaffe i kombination med att vi har andra ärenden inne i stan. 

Det finns ett cafe som är omtalat och populärt. Det ligger utanför stan, Man åker ut mot Akrotirihalvön(halvön där Chanias flygplats ligger)och strax utanför Chania i närheten av sevärdheten Eleftherios Venizelos gravplats ligger cafeet. Man har en fantastiskt utsikt över staden och havet. Koukouvagia (som betyder uggla) heter stället. 

 


 

Trots att det är så omtalat och populärt har jag faktiskt aldrig varit där. Nu var det dags och jag och väninnorna hade en mycket trevlig eftermiddag där. Det är deras desserter som är omtalade så självklart tog vi en varsin dessert och de är inte små. Priset är helt ok också och OM man mot förmodan inte orkar äta hela så kan man få den i en liten take away box. Vi lyckades dock trycka i oss våra! En jordgubbscheesecake, en lemon pie (lite väl söt eftersom den var indränkt i sockerlag) och en helt fantastisk fryst cheesecake med valnötter och kolasås åt vi. Att stället är populärt märktes verkligen då det var nästan fullsatt trots att det är stort och i två våningar. Man kan sitta inne eller ute på terrassen och som sagt så är utsikten därifrån fantastisk. Om ni har hyrbil så rekommenderar jag er ett besök där ifall ni vill ta en "gofika". Jag önskar er alla en trevlig helg!

Vi ska fortsätta att jobba och förbereda i restaurangen. Tiden går snabbt och det är bara en vecka kvar tills vi vill vara färdiga eftersom vi ju på söndag 31 mars har påsklunchen (ni kommer väl ihåg att anmäla er om ni vill äta svensk påskmat eller moussaka då för de som vill det) Vi har inte bestämt exakt datum för när vi öppnar officiellt men det dröjer inte länge. Hur många av er kommer ner i början av säsongen och vilket område kommer ni att bo i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar