lördag 27 januari 2024

Vädret är inte som det borde vara Allt regn som behövs verkar utebli. Trots att vi har haft några "vinterdagar" med lägre temperatur och snön har lagt sig uppe i bergen så är det inte tillräckligt. Regnen behövs här. Det är klart att det är skönt när det är "nästan sommar" men vi vet allihopa att det kommer att bli problem i sommar om vi inte får tillräckligt med regn. Enligt väderleksrapporten kommer det att komma regn från och med imorgon så vi får hoppas på det. 

Jag läste i lokalnyheterna att de jobbar igen med saluhallen och anledningen till att det stod stilla ett tag var att de som hade fått uppdraget inte hade fått betalt från kommunen!! När betalningen väl kommit började de arbeta igen! Visst är det vansinnigt? Alla vet ju att saluhallen är något som lockar turisterna så visst borde de prioritera det? Eftersom Chania har blivit en turistort där de flesta direkt eller indirekt lever av turismen så är det mycket som borde åtgärdas här men det verkar inte de som bestämmer förstå. Det är mycket jag reagerar på under våra dagliga promenader. Det är allt från sophantering, trasiga trottoarer eller ställen där det saknas trottoarer. 

 


Vi promenerar ofta strandvägen in till Chania (Chrissi Akti-Nea Chora går det att gå en gångväg som går vid havet) Förra året när de gjorde den nya bron (bra intiativ eftersom det förut ofta inte gick att gå där vintertid pga allt vatten) började de göra lite arbeten med att göra "fint" efter den gångvägen. Men, som vanligt här så görs ett arbete som troligtvis någon har fått i uppdrag för en summa men själva underhållet är det ingen som tar på sig. De som får uppdraget gör sitt jobb, får sina pengar och sedan händer inget mer. Ingen underhåller så det får liksom bara förfalla. På ett år bara har allt blivit "fult" igen. Eller om möjligt värre för tidigare fanns ingenting, nu har det istället blivit förfallet. Själva bron är ok fortfarande men det dröjer väl inte förrän den också förfaller antar jag. 
Jag önskar er alla en trevligt helg!

1 kommentar:

  1. Samma problem som i Spanien. Avsaknad av regn, så viktigt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera