onsdag 25 november 2020

Lockdown dag nummer 19?

Jag börjar tappa räkningen på hur många dagar vi har haft lockdown nu. Som jag har sagt förut så gör dettta inte så stor skillnad för mitt "vinterliv". Det var ju annat i våras när vi var i färd med att öppna restaurangen. 

Vädret har inte visat sig från sin bästa sida och solen har varit ganska osynlig den sista veckan. Det hindrar oss dock inte från att åka och ta ett dopp i havet. Kod nummer 6 fysisk aktivitet är det. Jag hade faktiskt trott att havet skulle vara mycket kallare men det är helt ok badtemperatur och det går att simma en liten stund också. 

Dagarna hemma går snabbt och jag håller på och målar och pysslar lite. Igår gjorde jag färdig en julkrans som jag har hållit på med. Kottarna är plockade i parken i Agii Apostoli. Limpistolen gick varm kan jag säga. Men, jag känner mig riktigt nöjd med den! 


Maken och jag brukar ta en långpromenad nästan varje morgon. En dag gick vi nästan ända in till Chania och tillbaka. Man ser mycket "fel" efter vägen. Vi gick strandvägen men strax innan Nea Chora tog vi av och gick upp mot stora vägen. Trottoaren där är allt annat än handikapp- och barnvagnsvänlig. Som maken sa så har de planterat en typ av träd som har ytliga rötter med resultat att rötterna så småningom "spränger" sönder trottoaren runt omkring trädet. Det finns så många olika typer av prydnadsträd också väljer de att plantera dessa. På grund av att rötterna är ytliga så är också risken att dessa träd slits upp om det blåser väldigt starka vindar. Vad tänker de med? (jag vet inte vad de här träden heter på svenska)


 

Sakta men säkert börjar det bli lite adventsfint hemma hos oss. Tidigt? Ja, men i år är det tillåtet tycker jag. Det är säkert många som börjar julpynta tidigt i år tror jag. De flesta är ju hemma mer än vanligt och det är klart man göra lite mysigt och njuta så mycket man kan trots att det är som det är. Man behöver något annat att tänka på. Vad tror ni och tänker om det? Väntar ni eller har ni redan börjat "göra advent" hemma?

Ha en riktigt bra dag och ta hand om er!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

 1. Jada, her i Platanias har vi pyntet litt jul, men savner litt til, får bare vente til jumbo åpner opp igjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undvik Jumbo, det kommer nog att vara kaos och hur mycket folk som helst när de öppnar igen! (jag skulle också behöva några grejer därifrån...)

   Radera
 2. Ett dopp nu, du är djärv du!
  Så fin krans du gjort!
  Trottoarerna ser likadana ut i Spanien.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag ska fixa en badtermometer för jag tror inte det är så kallt i vattnet..trodde verkligen det skulle vara kallare. Tänk de i Sverige som vinterbadar, de är djärva de! ha en bra kväll!

   Radera