söndag 28 juni 2020

Restaurang till salu i Chania
Vi funderar allvarligt på att försöka sälja restaurangen. Men, inte till underpris för vi har verkligen byggt upp den från ingenting till att ha stammisar som kommer år från år. Tyvärr har vi ju inte riktat in oss på grekerna och det får vi lida för nu. Eller i och för sig, precis alla efter vår gata har tomt så det är ju inte bara vi. Det är ett fåtal restauranger som har jobb nu och det är sådana som har ett stort kontaktnät både vad gäller släkt och vänner. Eller som har ett koncept som lockar den yngre publiken (som verkar ha pengar, konstigt nog)

Vi har sakta men säkert ökat för varje år. Första året var det bara vi i familjen som jobbade men förra året hade vi till exempel 4 anställda och hade nog kunnat haft en till också men vi har ju jobbat väldigt mycket själva. Om ni går in på tripadvisor så kan ni ju läsa de goda vitsord vi har fått från våra kunder. Så, OM vi ska sälja så är det inte till något underpris på grund av den nuvarande situationen. Nästa år kommer det säkert att bli ett superbra år eftersom alla som inte har kommit i år kommer att besöka Chania. Plus alla som troligtvis kommer att föredra Grekland framför andra destinationer längre bort.

Så, finns det någon därute som vill lämna Sverige och satsa på Kreta? Är det någon som är verkligen seriös så kan ni höra av er till mig.


Igår målade jag två stenar som inte liknade de andra jag brukar göra. Oj, de blev sålda på en gång. Till och med sonen gav mig ett "like" på den med fyren. Ni ska veta att han aldrig trycker "like" på något. Senare sa han att -mamma, du har ju talang ju!. Gissa om jag blev glad. Sonen är riktigt konstnärlig och om han bara tog sig tid att teckna eller måla så skulle han kunna göra riktigt fina saker. Själv är jag väldigt självkritisk och känner lite att jag är rädd att de som köpte stenarna inte ska gilla dem i verkligheten...men då får jag väl måla nya till dem när de kommer och hämtar dem den dag de lyckas ta sig hit till Chania.

Ha en bra söndag!


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com6 kommentarer:

 1. Verkligen tråkigt att höra, men tanken på att öppna upp restaurang hemma kanske fortfarande är aktuellt,
  det kan ju vara ett betydligt billigare alternativ.
  Orexi restaurang och konst😊
  Vi kommer att ses hur det än blir.
  Ha en bra dag och hoppas att det snart kommer lite folk när planen börjar gå.
  Hälsa familjen
  Kram Björn🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi får se vad som händer. 2020 blev ju inte riktigt vad någon planerat... Kram!

   Radera
 2. Hej Anita
  Hotellet du tidigare rekommenderat i din blogg Golden Sand, vet du om de har tänkt att hålla stängt i år?, finns ej att boka i år på airtours och inte på booking heller!, vet du något om det ?.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr går det inte att boka det i år. För nästa år vet jag inte vad som gäller för dem.

   Radera
 3. Fy f.. vad tråkigt om ni skulle vara tvingade att sälja, hoppas det kommer igång snart , och att de släpper in svenskar som vill till Grekland/Kreta.Jag har flera kompisar med familjer som vill till Kreta, och jag har rekommenderat flera hotell i närheten av eran restaurang, jag hoppas verkligen att allt ordnar sig !. Men som Björn skriver Orexi restaurang och konst, är kanske inte så dum idé. :)

  SvaraRadera