lördag 2 december 2017

Tycker ni om avocado?


 En dag i förra veckan var vi till en "plantskola". Min man har en vision om att skapa en "fruktträdgård" på baksidan av vår restaurang. Det kommer ju såklart att dröja många, många år innan träden har växt sig stora nog för att ge skugga. När vi besökte plantskolan såg jag detta berg av avokado! Ibland är avocado riktigt dyra i affären och det finns heller inte grekiska utan bara importerade. Just nu finns det dock massor av avokado och känner man bara någon som har ett träd kan man få sig en hel påse. Dessa i berget kommer dock att användas till att planteras för att bli till träd så småningom. Vi köpte oss kumquat- och citronträd. Till sommaren kommer vi att använda en större del av baksidan av restaurangen. Vi såg ju i år att turisterna helst sitter så långt från vägen som möjligt. Grekerna däremot vill sitta på framsidan och ha koll på trafiken.


Sen sist jag skrev har dottern hunnit bli vuxen, det vill säga hon har nått den aktningsvärda åldern 18. Nu är det slut med barnkalas hemma. Dottern, sonen och några kompisar var ut och åt och vi föräldrar satt hemma och väntade med denna tårta för att fira henne. I år blev det en köpetårta. Den var ännu finare än vad ni ser på bilden eftersom några dekorativa chokladdekorationer åts upp innan jag hann fota. Vad hon fick för present av oss? En tatuering!! Jag tycker inte om etatueringar och har aldrig gjort det. Dottern har länge velat göra en tatuering men jag har sagt att hon får vänta tills hon är vuxen och att hon måste tänka igenom beslutet mycket noga. Numer har hon på armen ett tassavtryck av sin älskade hund Max...Vi har öppet i restaurangen fredag, lördag och söndag. Det lönade sig inte att ha öppet under veckodagarna. Det ska ju köpas in och lagas mat om vi har öppet och de få grekerna som äter ute under veckorna var lätträknade. Lördag kväll och söndag lunch är det däremot mer att göra. Blir det mat över äter vi själva upp det under veckan! Dessutom är vi några timmar varje dag i restaurangen för att fritera och grilla fisk åt fiskaffären. Idag är det jag och sonen som jobbar där för dottern och maken ska plocka oliver. Oljan kommer att behövas nästa sommar i restaurangen!

Ha en bra helg! Och KALO MINA(önskan om en bra månad för vi är ju redan inne i december nu) Hur kommer er helg att se ut?

6 kommentarer:

 1. Ojoj vad mycket avokado! Och fin tårta! Vi köpte en avokado häromdagen som car ENORM ;) Älskar avokado!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter den helt naturell med bara lite citron och salt. Gott!

   Radera
 2. Av någon anledning är inte avokadon i Grekland lika god som i Sverige... Dom borde ju importera samma sort kan man tänka tro.. =/ Har du någon aning om varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag kan inte komma ihåg hur den smakar i Sverige..

   Radera
 3. Jag tycker verkligen avocadon är god i Grekland. Och den är mogen när man äter den.
  I april satte jag en kärna i en kruka hemma i Umeå. Satte ut den på balkongen. Det hände ingenting. Och ingenting. Men det visste jag. Nu i december står den inne.Den har vuxit 3 dm rakt upp och på toppen finns ett par minimala blad. Kan tänkamig att ett avocadoträd är långsamväxande..
  På måndag drar vi åter till Kreta. Några dar i Chania, sen blir det Paleochora i 4 veckor.Längtar!
  Birgitta i Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi inte ses får jag önska er en riktigt god jul!! Vi kommer att spendera den i Sverige.

   Radera