onsdag 17 maj 2017

Inte kul alls


Det här är faktiskt inte alls något kul. Regnet öser ner, det står som spön i backen eller det regnar stolsben som grekerna säger. Vi har behov av att få in en hyfsad dagskassa varje dag för det är hela tiden en massa betalningar både till höger och vänster som ska göras. Hur många vågar sig ut i detta väder?

Ja, jag vet, i Sverige har ni ju till och med haft snö nu i maj. Vi hade en dag förra veckan med över 30 grader och nu detta. Tydligen ska det hålla i sig en par dagar till men sen får vi hoppas att sommaren kommer. Och hur kul är det för de turister som kommer ner för en vecka och halva veckan ser ut så här? Ja, ja, lite vatten behövs ju alltid.

Vill passa på att säga GRATULERAR MED DAGEN! - till mina norska läsare!

12 kommentarer:

 1. Anita hoppas solen kommer! Håller tummarna och ses i juni!

  SvaraRadera
 2. Efter regn och så vidare! Hoppas det blir bättre väder snart! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag är det bättre. Det var dock ovanligt kraftigt och ihållande regn för att vara i maj.

   Radera
 3. Ja, maj har varit för bedrövlig så här långt, men hoppas att det vänder nu. Både för oss här i Sverige och för dig på Kreta. Fast även om det är dåligt väder hos er, så måste ju folk äta, tycker man.
  Mvh Marina (som funderar på Kreta för sommarens semester)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet igår var att det var sånt skyfall att det gick inte att vara ute! Men, idag är det bättre och fr o m imorgon har vi nog sommar!

   Radera
 4. Nu får du nog gratulera dina svenska läsare och vänner också. Inte bara dom norska.
  GULD till Sverige i hockeyn! Det trodde vi inte.
  Birgitta (nu på Syros)

  SvaraRadera
 5. Tack Anita för trevligt bemötande och god mat (Orexi special saganaki)vid våra besök hos er på Orexi,Kato Daratso ,Chania,Crete.Som det regnade under två dagar, i maj,så ovanligt med skyfall..före det 37 grader sol...mycket har vi fått uppleva under våra två veckor på Kreta.Vi brukar möta våren,sommaren,på Kreta april-maj alltid ljuvligt,som svensk högsommar.Vi önskar er lycka till med er fina Restaurang ... och en bra,härlig sommar. ;-) <3 Hälsningar Kenth

  SvaraRadera
 6. Hej Anita!
  Oavsett hur vädret är blir aldrig alla glada samtidigt. Vi är så otroligt bortskämda med att allt ska vara på topp hela tiden. Har man tid och råd att besöka vackra och härliga Kreta måste man väl inse att det faktiskt regnar ibland och att det inte är en personlig kränkning.. Hoppas det vänder och att semesterfirarna slutar sura och kommer strömmande till er!!! Här har vi, efter den väldigt kylslagna s.k våren, fått högsommar med vattningsförbud med omedelbar verkan! Det är faktiskt en viss oro för dricksvattnet så de vädjar om att inte låta sprinklern gå och inte fylla poolen. Du kan alltså med fördel omdirigera erat regn hit när ni tröttnar på det!!!
  Med önskan om en givande och livsbejakande säsong från Solveig i Blekinge!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett tag sen jag skrev detta inlägg och faktiskt idag regnar det igen. Vädret beter sig konstigt. Fast å andra sidan behövs det ju vatten!
   ä

   Radera