måndag 3 april 2017

En fin söndag

Judasträd

Bergen är gröna, cerise och gula. Ginst blommar just nu och överallt efter vägarna lyser det i gult. På en del ställen kan man se dessa träd som cerise färgklickar i allt gula och gröna. Den här tiden på året är det perfekt att hyra bil och åka runt och se den kretensiska naturen. Stanna till och lukta. Här under ser ni vild lavendel som sprider en härlig doft. Timjan och andra kryddväxter finns också här och där. 

Vild lavendel

Vi åkte till Derres idag. Vi hade lovat dottern att hon skulle få åka dit och rida innan säsongen sätter igång. Det tar bara omkring en halvtimme att köra till Derres och där ligger en hästgård med 14 hästar. Han som äger stället äger marken runt omkring så hästarna går oftast lösa på omkring 160 hektar. När det är dags att samla ihop dem för dagens ridturer kommer de snällt gående och går in i sina spiltor helt själva.

Jag vågade inte rida eftersom jag ju har haft problem med ryggen så istället lyckades vi övertala sonen att följa med. En timmes uteritt var de borta på medan jag och maken satt och pratade med ägaren och såklart blev bjudna på hans hemgjorda raki. Förr drev han restaurang på området också men nu är den stängd. Nu är det sommarens inkomster från ridturer som ska täcka alla kostnader och skatter som ska betalas, vilket de knappt gör. Innan krisen slog till var det många greker som kom hit under vintern men nu är det någon gång ibland bara, som vi idag till exempel.

Blåregn
När vi åkte hemåt igen stannade vi till vid Charmas ölbryggeri, eftersom vi ändå åkte förbi. Vi hade tur och de var där för det var några turister som hade bokat en visning. Vi blev bjudna på en pale ale som smakade gott i värmen, för ja, idag var det riktigt sommarväder!


4 kommentarer:

 1. Så vackra blommor. Särskilt blåregnet ger mig en tanke på vår och försommar. Då känns det hoppfullt ut. Trots att vi här uppe i Umeå har snö utanför fönstret.

  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då fick jag ett svar, att det heter blåregn :)

   Radera