torsdag 9 mars 2017

Öroninflammationer


Nu var det Max tur att drabbas. Det är inget kul när hundar blir sjuka. För någon vecka sedan var det vår andra hund Liza som kliade öronen, skakade på huvudet och gnällde. Nu började även Max att göra det samma. Trots att veterinären säger att det inte är smittsamt har alltså båda våra hundar för fösta gången lyckats få öroninflammation inom loppet av bara någon vecka.

Lizas var allvarligare så hon fick både droppar i öronen och tabletter. Tabletterna var jättegoda och hon blev jätteledsen när kuren var slut. Veterinären tyckte hon däremot inte om så hon både morrade och var beredd att hugga honom. Max däremot bara tittade stort på honom och gnällde när han fick droppar i örat och han masserade örat för att dropparna skulle gå in ordentligt.

Vad kostar veterinärbesök i Sverige? För Max undersökning och droppar för en vecka betalade vi 25 euro. Maken säger att den veterinär vi besöker är en av de billigare och för vaccinationer till exempel betalar man betalar bara själva vaccinet och inget för arbetet. Antagligen är det därför som hundarna står i kö när man kommer dit.

6 kommentarer:

 1. Här hemma kostar det mycket mer. Veterinärbesöket är dyrare och medicinen kommer utöver.

  SvaraRadera
 2. Vanlig undersökning kostar 500,- här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. hmm, ja. undersökning utan att de gör något mer än undersöka antar jag..

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. oJ!! ja, vissa saker är tydligen billigare i Gr fortfarande :)

  SvaraRadera