måndag 14 november 2016

Träff med bloggläsare


Underbart goda squashbollar

För några dagar sedan var jag på en träff med trevliga bloggläsare. De hade med sig lite smått och gott till mig från Sverige. Vi träffades i Nea Chora. I det området som ligger strax innan Chania stad hittar man de bästa fisktavernorna. Ska man äta fisk är det alltså hit man ska gå. Nu åt vi inte fisk men däremot de absolut bästa squashbollar jag någonsin har ätit. Vi valde taverna Manos. Nu vet jag inte vilken av tavernorna som ligger i det området som jag ska rekommendera men jag skulle tro att de flesta av fisktavernorna i detta område är bra. Lördagar och söndagar är de mycket välbesökta av greker.

Mums! taramosalata - fiskromssallad
Den obligatoriska rakin bjuds det på efter maten
Vi hade några trevliga timmar med många skratt och diskussioner om Grekland. De fortsätter nu sin semester i Paleochora på sydkusten och jag hoppas att jag snart får ett gästblogginlägg därifrån. :)


För ett tag sen fick jag en fråga från en annan bloggläsare. Var äter man den bästa bläckfisken i Platanias? Även om jag nästan aldrig äter i Platanias har jag frågat mig omkring lite bland några som ofta äter både i Platanias och Nea Chora. Man äter inte bästa bläckfisken i Platanias. Ska man äta det är det Nea Choras fisktavernor som gäller.

2 kommentarer:

  1. Squashsbullarna och fiskromsalladen ser god ut! Bläckfisk är jag inte så förtjust i, men bilden är cool!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, och bläckfisk som är så gott. Ge det en chans till, det beror ju på hur det är tillagat också.

      Radera