måndag 7 november 2016

En söndag i november


November fortsätter att bjuda på härligt väder. Tillsammans med vänner från Sverige gjorde vi en liten tur igår. Vi åkte till byn Fournes och åt på en av våra favorittavernor. Bouganvillea. Som vanligt smakade allt otroligt gott. En glad överraskning var att de börjat med det lokala ölet Xarma. Därför blev valet ganska svårt eftersom deras husets vin är mycket gott också. Varför välja när man kan ta både och...

Innan maten var beställd fick vi in osttärningar och olivpasta. Sedan gjorde vi vår beställning och som vanligt tog vi i en massa rätter som vi alla delade på. Det är mycket trevligare att äta på det viset än att var och en ska ta in en varsin huvudrätt. Vad blev det då igår? Tzatsiki, grekisk sallad, grönsallad, squashbiffar, lamm stekt-kokat i olja, lamm med potatis från ugnen, kaningryta och lantkorvar. Allt var suveränt tillagat och verkligen jättegott. Cirka 12 euro per person kostade kalaset och det är riktigt billigt jämfört med tavernorna i stan.


Efter lunchen fortsatte vi bersvägen mot Meskla, Zourva och sedan ner till Therissou där vi tog en kaffe. Vägen bjuder på fantastiska vyer och natur. Från Therissou och ner till Chania igen går vägen genom Therissouravinen. Det är en härlig känska att åka genom en ravin.

Jag rekommenderar den här turen. Om ni kommer de årstider när det inte är som varmast är det bäst förstås. Speciellt på våren när det blommar är det väldigt vackert att åka här.

Statyn föreställer Eleftherios Venizelos som var en Greklands mest betydelsefulla politiker. Upproret mot turkarna ledde han och sitt högkvarter var just här i Therissou. Efter att Kreta blev självständigt förespråkade han att ön skulle enas med Grekland (1913)

Här kan ni se på kartan hur vi åkte.

6 kommentarer:

 1. Det är så kul när du ger tips på utflyktsmål, detta får du gärna fortsätta med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är det som är så kul med Kreta att det finns så mycket att upptäcka. Hade jag möjlighet och råd skulle jag kunna åka runt och ge ett nytt tips precis varje dag :)

   Radera
 2. Superbra tips och vad härligt med så fint väder i november!☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är helt otroligt! Jag tror jag aldrig varit med om att både oktober och november har så underbart väder precis hela tiden!

   Radera
 3. Tack för utflyktstipset, ska prova nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Och åk till andra små byar också, jag har ju inte möjlighet att prova alla små guldkorn tyvärr.

   Radera