torsdag 14 april 2016

Här bor jag


Just nu känns den svenska naturen lite som den grekiska gör i slutet av augusti när allt är ganska torrt och utbränt. Lika som Kreta spricker upp och blommar igen när oktoberregnen kommer vet jag att mycket snart kommer allt det bruna här i Sverige att vara grönt. Det ska bli spännande att vara med om den explosionen som kommer.


Jag har jobbat så  mycket och inte hunnit vara ute i naturen speciellt mycket. Igår var jag ledig och vädret var ju helt underbart! Jag tog en liten promenad och upptäckte både tussilago och blåsippor.
Sedan var jag ner till stan och tog foto till körkortet. Jag skrev ju in mig i Sverige igen och oj, vad snabbt trafikstyrelsen upptäckte att jag hade ett körkort där det fattades lite namn! (mitt grekiska efternamn plus ett extra grekiskt-ortodoxt förnamn) Jag hann med ett besök hos pappa på ålderdomshemmet och även en snabbfika med en väninna.

Till middag blev det något riktigt svenskt som jag inte alls tycker ni ska bjuda nån grek på. Jag tycker det är gott och det var riktigt länge sen jag åt det. Blodpudding med keso och lingonsylt.


7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när våren och sommaren är på väg!? Blodpudding skulle jag varken äta eller bjuda någon på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. men...blodpudding är ju både gott o nyttigt!

   Radera
 2. Äter du blodpudding med lingonsylt nu. När du växte upp åt du ju det med sirap. Kommer du ihåg det /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej, vad kul att du läser bloggen o kommenterar. För jag förstår ju exakt vilken Maria det är. Din mamma trodde ju inte på mig när jag sa att jag ville ha sirap!!

   Radera
  2. Klart jag läser bloggen, är ju intressant att höra hur du har det och vad du gör. Skulle va trevligt om vi kunde ses när du är i Sverige/Maria

   Radera
 3. Blodpudding, stekt bacon och lingonsylt. Mums!

  /Annika K

  SvaraRadera
 4. Härligt att se fina bilder från Sverige och blodpudding med lingonsylt är ju bara så gott. Däremot har jag nog aldrig ätit keso eller sirap till.

  SvaraRadera