måndag 31 augusti 2015

Firande!


Tänk att man alltid kan hitta på något att fira! Igår hade jag faktiskt min grekiska namnsdag. (trots att i stort sett ingen vet att jag är döpt till Alexandra här)

Dessutom så hade maken ganska lugnt på sitt jobb igår så han kunde gå därifrån i ganska normal tid. (lite före 23) Ibland när vi vill ut och äta så kan det ju vara problem för oss att hitta något ställe eftersom köken ofta stänger vid 22 eller 23. En säker favorit är ju Nikos i Daratso som jag har skrivit om förr. God, enkel och vällagad mat och köket är öppet sent. Pizzerian Il forno stänger 00.00 så dit hinner vi också gå och dessutom ligger den ju precis här vid min affär. Ibland vill jag dock gärna gå någon annanstans. Maken är det lite svårare att få med någon annanstans. Jag vill gärna gå till Bigatza i Galatas. Det var många år sen vi var där men jag kommer ihåg deras mat som helt suverän. Nej, dit vill han inte. Igår rådfrågade jag några väninnor och 2 stycken rekommenderade Elia på vägen upp mot Galatas. Jag har aldrig varit där trots att jag har åkt förbi många gånger. Nej, dit ville inte maken. Anledning? Ingen alls, han är bara skeptiskt till tavernor som har funnits ett tag men som han aldrig provat....

Däremot så ville både han och sonen prova ett relativt nyöppnat ställe inne i stan. Absolut inte traditionellt grekisk som han vanligtvis brukar vilja ha. Nej, det här kallas "neo amerikaniko" - nyamerikanskt. Soul Kitchen heter det och de har kötträtter och hamburgare. Flera av kötträtterna är tillagade på ett speciellt vis - sous vide. Hamburgarna är av 100% nötkött och de rekommenderar att man tar de mediumstekta. Ketchup och majonäs är hemlagat. Det var faktiskt riktigt, riktigt gott! Dessutom så hade de "Xarma", Chanias eget öl.

1 kommentar:

  1. Om jag inte ser fel blev det en liten efterrätt också :) Vi var på http://www.edsburgers.se/ i Norrtälje i lördags de hade också riktigt goda burgare. Nu känns det som hösten kommit till oss, hade en så fin soluppgång och rodnad över vattnet i morse, men på vägen till jobbet kom regnet, nu är det dystert.
    Ha det bra
    /Carita

    SvaraRadera