fredag 6 mars 2015

Kontraster


För 23 år sedan kom jag till Kreta för allra första gången. Jag hade fått jobb som reseledare. Jag hade drömt om att komma till en liten grekisk ö, kanske i Kykladerna som har de blå-vita husen och som de flesta förknippar med Grekland. Jag kunde lite grekiska och visste en hel del om Grekland efter att ha varit ett tag på Rhodos och på lite andra ställen. Om Kreta visste jag nästan ingenting utan hade nog till och med en lite förutfattad mening om en stor, platt ö långt nere i söder. 

4 april kom jag hit. Och vad möter mig? En helt fantastisk ö med underbara stränder och från stranden såg man de här imponerande, snöklädda bergen. Om vintern har varit kall så kan snön ligga kvar långt in i maj.

Kreta har tre bergskedjor med höga toppar. Den vi ser här ifrån Chania är Lefka ori med en högsta topp på 2453 meter. 

Jag lyckas aldrig få till ett bra foto på bergen, men idag låg ljuset ganska bra på så jag tycker jag lyckades få till det med min telefon! En dag försökte jag hålla upp en kvist med mimosa och därefter mandelblom framför kameran för att fuska till mig en bra bild. Det gick inte så bra... Oftast så syns knappt bergen på mina foton trots att det i verkligheten är så fint. 

Detta foto är från Chania Crete by Nikos

Ha en bra dag! Eller helg kanske jag ska säga, för det är ju redan fredag!

6 kommentarer:

 1. Javisst är Kreta fantastiskt!
  Vi sitter på vår altan på Haris studios i Paleochora. 20 meter från oss har vi havet och tittar vi upp åt vänster ser vi dom snöklädda bergen.
  Samma sak på Casa del Amores studio och dess takaltan. Vi tittar ut över gamla hamnen i Chania, men ser samtidigt det snöklädda Lefka Ori.
  Jag har alltid älskat havet och fjällen (och det har vi även här i Västerbotten).
  Men vi återvänder alltid till vår pärla, lilla Fourni ovanför Samos. En ö med 2000 invånare och alla värnar om det genuina.(Snart är vi väl genuina där också).
  Birgitta i Umeå (som har en hel månad kvar till Kreta).

  SvaraRadera
 2. Det kan vara svårt att fota berg på avstånd! Prova att redigera bilderna lite, t.ex. öka mellantoner eller kontrast. Det räcker med det vanliga programmet som följer med office. Dvs högerklicka på bilden och öppna med office. Små redigeringar kan göra verkligheten mer rättvisa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka ta mig i kragen och lära mig lite mer om bildredigering :)

   Radera