lördag 14 mars 2015

Hotelltips


Här kommer ett hotelltips om ni ännu inte har bestämt er var ni ska bo på er semester i Chania. Hotell Frida ligger ungefär 1,5 km väster om Chania. Det ligger högt uppe på en kulle med en fantastisk utsikt. Tänk er att njuta av den här solnedgången varje kväll på semestern!Vad jag har förstått så har de väldigt mycket återkommande gäster som uppskattar läget, den goda maten och servicen. Hotellet har en familjär stämning och både ägarfamiljen och personalen gör sitt bästa för att få gästerna att trivas. Det lämpar sig utmärkt för de som reser på egen hand, har hyrbil och utforskar ön på dagarna eller tar en slödag vid poolen emellanåt då de har hela 2 pooler på 27 lägenheter.  På kvällen äter man gott i restaurangen. (det är min make som står för matlagningen) Om man väljer att åka in till Chania på kvällen så ligger busshållsplatsen bara 300 meter från hotellet. Till stranden är det cirka 600 meter och man kan antingen gå till Nea Chora stranden eller till Aptera (till Chrissi Akti tar det cirka 10 minuter till fots)
Ägarfamiljen försöker hålla sig till lokala produkter så mycket som möjligt. Här serverar de Chanias eget öl "Xarma" som man inte hittar överallt. Man kan åka hit och äta eller ta en öl även om man inte bor på hotellet, det är det värt att göra om inte annat för att ta en "Xarma". Absolut godaste ölet, enligt mig!

Boka direkt genom hotell Fridas hemsida. Om ni vill läsa mer om hotellet så kan ni läsa på Tripadvisor och där finns det också "bokningslänkar" om ni vill boka genom booking.com till exempel.
13 kommentarer:

 1. Åh, det ser ut om et flott sted å bo :-) Det er jo i gangavstand til sentrum til og med :-) Fristende!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du blev frestad? Var är det ni annars brukar bo? Har du kollat hemsidan också? Där har de ju foton från rummen också.

   Radera
  2. Vi bruker å bo i Agia Marina. De første årene bodde vi på Stefan Village, men de siste årene har vi funnet oss vel til rette på Blue Sky. Har også bodd oppe i gaten for din butikk, på Mediterranea.

   Radera
 2. Hej Anita.. Michael som år efter år går förbi med sina döttrar. Om jag hade en bild på oss vore bättre. Jag skulle vilja ha hjälp med ett eventuellt köp av ett hotell. Vidare info om vi hörs på telefon. Mitt nr +46705912978

  SvaraRadera
  Svar
  1. skypa mig istället då! jag vet nog vem du är, för du har ju bott all-incl en gång också, eller hur?

   Radera
 3. Tack for tipset! Det ser valdigt fint ut. Kollar om det finns nagot ledigt till hosten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Vad kul! Det är ju en bit till min butik därifrån...men det går ju bussar så kan du komma och besöka mig också.

   Radera
 4. Hei.
  Hotellet ser flott ut. Har sett på alle bildene og lest kommentarene til gjestene , bare fine tilbakemeldinger. Vet du om noen av de skandinaviske tur selskapene har dette hotellet i sitt program?
  Vi har vært i Rethymnon alle de gangene vi har feriert på vakre Kreta , kanskje det er på tide å prøve noe nytt. Dette hotellet lå veldig fint til.
  Ønsker deg ei fin helg.
  Hilsen Irene.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, visst är det dags att prova Chania, Irene! Hotellet jobbar individuellt så du bokar själv flygbiljett och hotellet bokar du direkt genom hotellet eller genom någon av bokningssajterna booking.com eller hotels.com till exempel. Transfer till och från hotellet tror jag att hotellet kan ordna om ni önskar.

   Radera
 5. Klart jag ska besoka dig. Kommer redan i April.

  SvaraRadera
 6. Men åh vad roligt, när jag var gravid kom två kompisar från Sverige hit, de flög hem från Chania så de ville bo två nätter där innan, så då bokade vi hotell Frida till dom som vi hittade av en slump på internet. Jättebra hotell!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kul att höra! Nu vet jag ju inte när de var här men nu har de renoverat rummen 2 år i rad också.

   Radera