fredag 2 januari 2015

Det började inte så bra...

Jag ville inte att årets första blogginlägg skulle vara så här men jag måste ju uppdatera er... och jag hoppas att året började bättre för er och att forstättningen blir bättre för oss alla. Nyårsafton firade vi hemma hos vänner och vi hade det trevligt. Regnet fortsatte dock att ösa ner och på vägen hem tog vi "rätt väg". Hade vi tagit en annan väg kanske vi hade blivit stående som många andra bilar blev. Vi gick och la oss direkt när vi kom hem. Dottern var vaken och vid ett tillfälle åskade det och blixtrade så våldsamt att hon släpade in madrass och täcke och la sig på golvet i sonens rum för hon vågade inte sova själv. På morgonen när vi vaknade började vi upptäcka att det ena och det andra inte fungerade. Först trodde vi att tvn hade lagt av men det visade sig att kontakten hade blivit svart. Tvn fungerade som tur var. Internet och telefon helt död. Värmepannan död och väggen bakom den svart. Sonens dator död. Jag vet inte om jag ska säga att vi hade tur i oturen att det inte hände nåt mer.
Vi tog en liten promenad i området. Några bilar hade blivit stående när de försökte ta sig fram efter vägar där vattnet stod högt. En bit av en mur vid vägen hade rasat. Full aktivitet på flera ställen där de pumpade upp vatten från källarvåningar. Det var vad vi såg på vår lilla promenad. På andra ställen har vägar rasat mm.

Hade vi inte redan bokat vår resa till Aten så skulle vi nog inte åka, för det kommer ju inte bli billigt för oss att fixa det som ska fixas hemma nu. Vi får hoppas att det inte är alltför kostsamt för som ni vet så lever vi ju redan på gränsen.

Jag är i butiken och skriver nu för här har jag ju internet och som ni förstår kommer det inte att bli dagliga uppdateringar från mig nu.

Ha det så gott, vänner!

5 kommentarer:

 1. Huff, det var en voldsom start på nyåret! Sånne elektriske saker er skummelt under uvær! Håper virkelig at resten av året blir godt for deg ig dere Anita! Gode ønsker ra Sidel

  SvaraRadera
 2. Litt fort tasting her�� mener gode ønsker fra SIdsel

  SvaraRadera
 3. Det ovädret upplevde vi också, men som tur var hade vi tagit in på en camping. Vi har sett på tv vilket oväder som dragit fram över hela Grekland med snökaos och regn. Inte kul när elektriska apparater blir utslagna av åskan. Vi får hoppas att resten av året blir bättre. Ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Men fy, vilken dramatisk och tuff start på året! Önskar snar bättring på det nya året!

  SvaraRadera
 5. Men oj, vad besvärligt! Och kostsamt!
  Hoppas på en bättre fortsättning av det nya året!

  SvaraRadera