tisdag 18 november 2014

Hinder på vägen

Jag hittar på små ärenden i stan i stort sett varje dag och jag är inte det minsta effektiv och gör allt samma dag. Allt för att komma ut och gå. I morse tog jag bussen in till stan och var och köpte lite material till att göra nya "gouria" (grekiska "lyckohängen" till jul-nyår). Därefter gick jag hem. Det är inte det lättaste att bara följa trottoaren, det vet ni som har gått den vägen. Bästa parkeringen för bilar är ju på trottoaren. Telefonkiosken placerar man mitt i trottoaren. Butiksägare utnyttjar allt utrymme de kan. Stolpar placeras lite hur som helst så man får gå slalom. Träd placeras på samma sätt och diverse hål som är till för att kanske placera en lyktstolpe eller plantera ett träd får man se upp för så man inte stukar nån fot om man inte ser hålet och trampar snett. Grekerna är så vana vid det här så jag tror inte de reagerar ens. Det finns ju åtminstone en trottoar. Förr i tiden var de sällsynta och än idag kan man se att trottoarer som har funnits länge har ramp där bilar ska köra in men absolut inte vid övergångsställen o dyl. Jag tror att de nya som görs har gjorts med lite mer tanke på fotgängarna. (inte alla, men några i varje fall)
Sen finns det ju såna här trevligare inslag efter min väg också. Räcker inte butikslokalen till? Jamen, då parkerar vi minilastbilen utanför och har varorna i den. Kanske vore nåt för mig?

4 kommentarer:

 1. Ja att köra barnvagn här är inte de lättaste direkt :P Uppskattar verkligen dom breda, hinderfria trottoarerna och övergångsställen där bilarna stannar när jag är hemma i Sverige! Inget man tänkte på när man bodde där heltid direkt.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Aleka, du skulle ha sett när jag hade mina barn i vagn...DÅ var det ännu värre. Nu är det något bättre med trottoarer.

   Radera
 2. Tänk om man skulle bli rullstolsbunden, vilka problem!!! Nu menar jag inte oss turister, som ju då kanske måste avstå från att resa, utan ni fastboende. Eller bara att gå med kryckor. Hugaligen :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt sett några äldre som har såna elektriska rullstolar och de åker ute på vägen i trafiken, för på trottoaren är det ju omöjligt. I vissa områden går det ändå framåt med breda trottoarer osv, men det är lång väg kvar innan det blir som det borde vara.

   Radera