fredag 15 augusti 2014

En god morgon


Jag vaknade 6.30 av några myggbett som kliade och självklart på såna där ställen som är svåra att klia på. Armbågen, handflatan och på knogarna. Jag kunde inte somna om så då tog jag tillfället i akt och åkte ner till stranden för att äntligen få en soluppgång på bild. En väninna fotar de mest vackra solnedgångarna men det kan jag ju bara glömma eftersom jag alltid är i butiken då. Nu åkte jag ner till Chrissi Akti och Agii apostoli. Jag promenerade lite i vattenbrynet och jag hade lätt kunnat hoppa i och bada men jag hade inte badkläder på mig och jag var inte ensam för några morgonbadare var redan där. Även några joggare var uppe tidigt. Igår natt var vi däremot ner och tog oss ett dopp. Vid kantinan var det fullt med folk fast bara greker. Turisterna har nog inte upptäckt charmen med att sitta nere vid kantinan nattetid. Bästa stället att ta en öl. Så mycket bättre än vilken bar som helst.Jag åkte sen hem och lade mig igen och sov ända till kl 10! Nu är jag här i butiken och det märks att det är lite lugnare med trafik på gatan för idag är det stora Maria-dagen. Alla gifta Maria, alla Panagiota, Panagiotis och Despoina har namnsdag. (Alla de här namnen betyder liksom Maria-Jesu moder) Alla greker som semestrar här åker idag ut till byar och kyrkor och festligheter så gatorna är lugnare än vanligt. Så idag är en dag när alla önskar varandra Xronia Polla (många år) också får vi väl önska trevlig helg också då för det är ju redan fredag! Kramisar från ett Chania med redan 34 grader...puuh.

4 kommentarer:

 1. Så fina morgonbilder, men alldeles för varmt för mig. Här i Sverige känns det som hösten redan gjort sitt intåg, lite väl tidigt förstås. Sommarvärmen försvann bara så där över en natt. Fast nog kommer det fler fina sensommardagar hoppas jag.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Hej, ja idag var det lite för varmt. Upp til 30 tycker jag är helt ok men sen blir det för mycket. Hoppas ni får en fin sensommar och fina höstdagar också.

  SvaraRadera
 3. Hei.
  Her kjenner vi og at høsten nærmer seg med stormskritt. Kjøligere luft og dugg på bilvinduene om morningen.
  Men kofferten er pakket , i morgen kl 9.00 letter flyet og tar oss med til Kreta .
  Ha en fin kveld.
  Hilsen Irene.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag önska dig trevlig semester Irene!

   Radera