måndag 13 januari 2014

Vi är ju hemma igen...


Vi kom hem igår kväll, men jag bloggade ju inget när jag var i Aten så det blir lite fram och tillbaka med datumena... Mat var vi ju tvungna att ha när vi gick säkert flera mil varje dag. Vi var 3 dagar på den stora mässan, 1 dag på den mindre mässan med bara smycken(lite lyxigare) och 1 dag var vi bara i Aten.

Greker tycker inte om att resa eller göra utflykter utan pengar för för dem så är det så viktigt att slå på när de går ut och äter. Nu fick min grek nöja sig med att "turista" ekonomiskt för vår ekonomi är otroligt skral just nu. Räkningarna hopar sig och den lilla lön maken får på sitt vinterjobb räcker inte på långa vägar och den där a-kassan har fortfarande inte kommit in på kontot. Vi bodde ju i Plaka och de flesta säger att där är tavernorna mest "turistfällor" med dyra priser och halvdan kvalite, men jag måste säga att de ställen vi hittade var helt ok! Och en souvlaki klarar man sig ganska bra på! 6,90 för en varsin souvlaki och en öl blev lunch vår "turistdag".En kväll tog en leverantör ut oss på mat och då åkte vi till ett annat område där de har sin favorittaverna. Problemet där var att hitta parkering. Trots att de har en ganska liten bil så tyckte vi att det blev lite tokigt när vi ställde oss precis i ett hörn så vi hittade en annan parkering till slut. När vi efter restaurangbesöket kom tillbaka till bilen så fick vi oss ett gott skratt. Där vi inte inte ställde oss med deras lilla bil hade istället den här bussen parkerat!

2 kommentarer:

  1. Nu får du sluta med att lägga upp matbilder!!!! Tänk på att vi har -8 här uppe och längtan ner till Kreta börjar likna ett kinesiskt virus!!!! <=0.

    SvaraRadera
    Svar
    1. -8 är väl inte så farligt? Och god mat o fina matbilder har ju du också!

      Radera