onsdag 28 augusti 2013

Lyxdagar!!


Vet ni vad som är lyx för mig? Maken har haft en och en halv ledig dag!! (första lediga dagen för augusti...) Igår gjorde jag nästan hela dagen i butiken så han fick vara på stranden med barnen och sen sova en liten siesta. Sen avlöste han mig så jag fick gå hem och äta lite lunch och sen sova siesta. (en timme som jag hade tänkt blev dock 3 timmars sömn....) Till lunch lyxade jag till det med en sallad som bara jag uppskattar, ingen annan i familjen. Grönsallad med rökt lax, philadelphiaost och några stänk balsamvinäger.  Sen tog jag över i butiken igen så han fick gå hem och fixa lite saker som han aldrig hinner annars. Lite trädgårdsjobb mm. Till stängningsdags samlades vi i butiken hela familjen innan vi gick över gatan för att äta hos "Dimitris o Sakis". 


Barnen beställde "souvlaki special" som ni ser på bilden. Det är 3 grillspett med olika köttsorter som serveras med pommes frites och tzatziki.  Vi tog lite annat och jag beställer förstås alltid in deras squashbiffar som är de absolut bästa jag vet. Deras "husets vita" är så gott. Även om ingen förstår varför jag alltid vill ha lite sevenup i mitt vin, det anser de är att förstöra vinet. 
Kvällen avslutades på "Melodia", den trevliga baren som ligger på vår gata. Tyvärr är det nästan inga turister i omådet som går ut och tar en drink trots att de spelar bra musik, har goda drinkar och är såå trevliga. 


Idag fick jag vara ledig på förmiddagen. Dottern och jag var till stranden. Sen åkte vi hem och lagade en köttgryta och städade lite. Och lite siesta blev det idag också. 35 grader varmt har vi idag!! Nu har jag avslöst maken i butiken så han ska få lite lunch och ta lite siesta han med innan lyxdagen är slut och han börjar jobba 18.00 igen. (På sitt vanliga jobb alltså, för lyxdagarna är slut)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar