söndag 13 oktober 2019

Godmorgon söndag!


Fynd från soporna som kommer att bli fina till nästa år
Godmorgon! Vi är inne i mitten av oktober och fortfarande är vädret fint och det är en hel del turister. Vi har också fortfarande en hel del att göra i restaurangen även om det har lugnat sig lite grann. September var en riktigt hektisk månad och vi hade fullsatt varje kväll så det är ganska skönt nu när det är mer "normalt". Att folk fortfarande kan sitta ute på kvällarna är härligt för om jag kommer ihåg rätt så var det både kallt och regnigt förra året så det gick bara att sitta inne. Vi har ju inte så mycket plats inne. Sonen har åkt till Sverige så vi har en kock mindre i köket. En personal till slutar om några dagar och snart är det bara maken och jag kvar. Vi har två personal som stannar så länge det behövs vilket kan vara fram till slutet av nästa vecka eller veckan därpå. Det beror på hur mycket vi har att göra. Det känns ganska ofattbart att säsongen kan ta slut rätt vad det är. Vi håller öppet så länge det finns folk i området och det lönar sig att hålla öppet. Det kan bli 10-15 dagar till. Vi får se. Visst ja, vi har bestämt oss för att de dagarna som är kvar av säsongen öppnar vi kl 16.00.

För nästa år kommer vi att behöva personal både till kök och servering så känner ni någon som är intresserad så be dem kontakta oss!

Det ska bli så skönt att få "semester" och vi ser verkligen fram emot det. Maken sa igår att så snart vi stänger kommer han att ta tre dagar då han gör absolut ingenting. Jag vet att det inte blir långvarigt för han som han brukar plocka oliver med ringde och väntar på att vi stänger så att maken blir ledig och kan vara med och plocka oliver. Själv kommer jag faktiskt att åka till Sverige ett tag och jag kommer också att göra ingenting ett tag. Därefter kommer jag att uppta mitt frilansskrivande för att finansiera min Sverigevistelse :)

Jag har varit väldigt inaktiv både på bloggen och restaurangens och bloggens instagram i år. Jag har haft alldeles för mycket att göra för att hinna med. Det finns inte ens några foton som jag kan använda mig av! Inför nästa år måste vi hitta någon personal som kan avlasta mig lite. Jag börjar morgonen med att städa toaletter, golv, utomhus. Därefter bakar jag fröknäcke, kakor och kanske någon efterrätt. Bestick ska "lindas in", borden ska dukas, salt-peppar ställen ska göras rena och fyllas med servetter, Allt detta plus tusen andra småsaker brukar jag vara färdig med fram emot 15.00 och då brukar jag försöka smita iväg på siesta. Vid 17.00 är jag tillbaka och då är det dags att förbereda för kvällens anstorming. Sen brukar det vara full fart fram till 23.00 och när vi är färdiga att åka hem somnar jag ofta i bilen...Jag skulle så gärna vilja göra lite mer grejer i köket men jag hinner inte så vad jag skulle vilja inför nästa år är att hitta någon som kan ta över städningen och se till att allt är fixat utomhus så jag slipper tänka på det. Nu är det ju bara så att jag är lite av ett kontrollfreak också och vill ha koll på alla detaljer så jag har lite svårt att lämna över till andra.

Jag vill dessutom passa på att tacka er alla bloggläsare som har besökt oss på restaurangen
 i år!


Ha en bra söndag och en bra kommande vecka!

1 kommentar:

  1. Tack själv för allt gott o vårt firande 10 bröllopsdag glömmer ej kaffet i juni �� kram o t hand om er // Eva & Nico

    SvaraRadera