måndag 20 maj 2019

Den sänkta momsen...och att vara ärlig


Vänta er inte att det blir billigare att äta ute för att restaurangmomsen sänks från 24 till 13 idag. De flesta restauranger håller redan priser som om momsen redan vore 13. Det som istället händer är kanske att många nu anser sig ha råd att vara ärliga och slå in kvitton. Istället för att stå kvar med skulder till staten när vintern kommer kanske restaurangägarna har råd att betala sin moms. Även om det kommer att gå på ett ut om man väljer att vara ärlig och slå in kvitton istället för att försöka få in svarta pengar för att klara alla utgifter. Men, stressen som finns att bli kontrollerad kanske man slipper. För mig är den stressen så stor att jag är ärlig till 99 %. Vinstmarginalerna är små inom restaurangbranschen så detta är en liten hjälp till att få lite, lite över. Även om det troligtvis kommer att tas tillbaka på annan sätt från staten. Det är val snart så det är inte underligt att de gör något som känns positivt för många.

Idag tror jag att maken kommer att göra vinbladsdolmar. Det har vi vanligtvis inte i menyn men eftersom vi har mycket och fina vinblad hemma så passar det med sådana nu.

21 maj imorgon. Det är en dag med minnen. År 1941 stog slaget om Kreta då tyska fallskärmsjägare landade i Maleme väster om Chania. Lokalbefolkningen bjöd på stort motstånd. På den tyska kyrkogården i Maleme ligger tusentals tyska fallskärmsjägare begravda. Jag har inte tagit reda på om det är några aktiviteter i år på minnesdagen men vanligtvis brukar det vara flyguppvisningar i Maleme och ibland hålls även något minnesevent i byn Galatas.

Ha en bra dag! (mulet men varmt idag)

2 kommentarer:

  1. Här presenterar is nu njutit av uppvisning med fsllskärmsjägafe som läser där i Malene. Här fin utsikt från balkongen gen

    SvaraRadera
  2. Oj oj skulle ha varit där - älskar vinbladsdolmar!

    Hälsningar Inga i Vännäsby

    SvaraRadera