tisdag 7 maj 2019

Dagarna som försvann


Det har gått nästan en månad sen jag skrev här sist! Påsken har passerat, dottern hittade en superbillig biljett så vi har fått rått om henne i hela 2 veckor. Vi har dock jobbat hela dagarna så det är på restaurangen vi har träffat henne. Hon har målat halva muren som är längst ner på bakgården och i juli när hon kommer ner igen för att jobba lite med oss får hon måla den andra halvan. Hon var själv inte så nöjd med konstverket och tycker det ser ut som en barnteckning men jag tycker den är både trevlig och fin. Ett litet fint budskap också med plastpåsar i havet.... Tacka gärna nej till sugrör till drinken om ni vill! Och be om kranvatten eller glasflaskor istället för plastflaskor. Vi har bara glasflaskor men tyvärr har vi inte hittat små vattenflaskor i glas så det är de enda plastflaskor vi har.

Vädret är riktigt tråkigt här. Det blåser och är molnigt emellanåt och det är ofta lite för kallt för att sitta ute på kvällen men vi har ju plats inne också. Ni som ska komma på semester hit de här dagarna bör ta med er en jacka för kvällarna som är riktigt kyliga.


 
Vårt påskfirande blev ett snabbesök vid kyrkan på påskaftonsnatten för att ta hem det heliga ljuset.


Vår nya utökade meny är på plats. Storsäljare verkar bli vår vegetariska souvlaki med grönsaker och chaloumiost! Den serveras med friterad sötpotatis. Moussakan fortsätter att vara vår storsäljare som vanligt och vi får massor av beröm för den.


Solo-ölen är på plats så kom och smaka dessa speciella öl! Självklart har vi Charma också och även pale ale tunnan är öppnad nu!

Sedan några dagar tillbaka är personalen på plats också och det är samma gäng som förra året. Danska Anette hjälper mig att servera. Grekiska Makis diskar och håller rent i köket och ryska Janna fixar sallader och annat i köket. Jag och maken är där hela dagarna men snart måste jag börja ta lite siesta för mina ben och fötter är redan trötta... Sonen finns på plats hela dagarna men får gå hem lite tidigare på kvällen innan det blir mörkt, för att ta hand om sina odlingar.

Ikväll kommer Greklands svenska präst till oss så vill ni träffa honom är ni välkomna!

Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Proimos Maisonettes heter hotellet vi kommer att bo på. Är det långt till dig? Har ätit hos dig vid två tillfällen tidigare så det börjar bli tradition att besöka din restaurang �� Mvh Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Enligt google maps ligger ert hotell i Platanias så det är ju en liten bit men det går ju bussar ofta :) Jag antar att ni hittar till oss då eftersom ni varit hos oss förr. Vi ligger mittemellan två busshållsplatser - den vid Kalliston hotell och nästa som är en bit efter playboy-baren. Välkomna!

      Radera