torsdag 7 februari 2019

Damm, födelsedag och regn


Igår morse såg vår bil ut som ni ser på bilden ovan. Det var ett stilla duggregn som knappt märktes men dropparna innehåll till största delen damm, jord eller röd sand. Det var tur att vår bil inte var nytvättad. (den tvättades i maj förra året...)

På kvällen firade vi sonens födelsedag i all enkelhet hemma. Nybakade kanelbullar och min frysta cheesecake. Vid den här tiden på året har vi ju aldrig några pengar kvar så födelsedagspresenten blev 10 påsar blomjord... (han har gjort både sitt eget rum och dotterns rum till växthus så vi hoppas på mycket fina blommor, örtkryddor och grönsaker till restaurangen i sommar) Om ni undrar vad osthyveln gör på bordet så är det så att min tårtspade är på restaurangen likt mycket annat...) Den bullen som ser ut att inte höra hemma på bullfatet är alltså en "semmelbulle".I morse var maken och jag ner till stan för att uträtta lite ärenden. Han till banken och jag till revisorn samt att jag måste ha nya gympaskor eftersom de jag har haft i 2 år nu har gått sönder. Jag har SVÅRT för att hitta några som jag trivs med, som passar och som är sköna så jag hittade förstås inga. Vi hade inget paraply med oss men hon på parkeringen lånade ut ett till oss för när vi kom till Chania var det som om himlen öppnade sig. Vi gick för att ta en kaffe när vi var färdiga med våra ärenden. Vi blev kvar där för det verkligen öste ner utan uppehåll OCH mitt lånade paraply var spårlöst försvunnet... När regnet avtog lite blev det till att gå tillbaka till de ställen jag varit på för att se om jag kunde hitta paraplyet. Jag fann det :)

Regnet fortsatte hela eftermiddagen och nu tror jag verkligen att Kreta har fått nog av vatten för i år.

2 kommentarer:

  1. Hej, har ni hört talas om Bokashi? Perfekt om man har mycket matrester och gillar att odla, och det ger toppklassig jord. Nästan gratis..En stor påse bokashiströ kostar i Sverige ca 100 kr och räcker en evighet. Till det behöver du plasthinkar, thats it. Man lagrar matrester, varvar med lite strö, när hinken är full ska den stå i 2 veckor. Sen blandar man innehållet med lite trädgårdsavfall och jord..i varmt klimat går förmultningen fort och man får jättefin odlingsjord...ekologiskt,miljövänligt och nästan gratis😊 det överflödiga bokashivattnet blandas med vatten och blir en supernäring till odlingar och blommor och krukväxter....

    SvaraRadera
  2. Nej, det har jag inte hört talas om men jag öppnar köksfönstret ibland och slänger ut kaffesump i rabatten som vi har där... Matresterna hamnar hos våra höns. Sonen håller på och experimenterar med lite olika egna gödselsätt. Nässlor, aska mm. Jorden där hönsen är brukar också vara bördig så ibland flyttar maken på dem :)

    SvaraRadera