måndag 5 november 2018

Söndagsutflykt till Polirrinia


Jag tycker om att göra små utflykter men tyvärr så måste jag tjata mig till att få sällskap av maken. Ändå har han inte sett alla ställen på Kreta han heller. I går började jag med att ge förslag på Spili och Triopetra som ligger på södra sidan från Rethmnon. Nej, det ville han absolut inte eftersom han var osäker på om vår bil klarar av det. Det var en bra strategi från min sida för då lät det ju mer lockande för honom att inte åka så långt för Polirrinia ligger inte alls långt från Chania.


På toppen ser ni "Akropolis" som ligger ovanför den antika byn Polirrinia. Det var en ganska lång vandring dit upp så vi nöjde oss med att se Akropolis på det här avståndet. Det började blåsa rejält också och himlen så oroväckande svart ut.


I byn bor det nu ungefär 20 stycken bofasta och alla är äldre som inte jobbar eller har barn som går i skola. Nu under olivskördningstiden kommer det dock fler hit eftersom många har olivträd runt om i området.


I den lilla souvenirbutiken var en man som ville bjuda på raki och prata lite. Maken trivdes förstås som fisken i vattnet. Prata oliver, raki och politik samt bjud honom på raki så blir utflykten genast roligare. Mannen med souvenirbutiken satt och gjorde saker i olivträ. Faktiskt ganska fantastiska grejer och garanterat handgjorda. Är ni ute efter något gjort i olivträ så är detta ett tips. Det fanns skärbrädor, slevar, prydnadsgrejer och allt möjligt.


Hemgjord raki och honungsraki och lite kastanjer.


Kali evdomada! Ha en bra vecka!

8 kommentarer:

 1. Oh, den lilla pärlan till by upptäckte vi för en del år sedan tack vare en biluthyrare! Finns tavernan nedanför Akropolis kvar? Ägaren var så stolt över sina goda potatisar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen taverna, eller kanske den finns sommartid? Vi gick ju inte ända upp och den sista byggnaden vi såg var där de gamla gravplatserna var. Kanske den är taverna sommartid?

   Radera
 2. Så härligt! Kreta har SÅ många olika ansikten och jag kan förstå känslan av att nu få vara lite ledig, samtidigt som jag vet att vintern blir tuff utan inkomster och bara lite sparade slantar efter säsongen. Ni säsongsarbetare har det inte lätt. Det är kul att följa dig Anita! Jag åker ju själv till Tinos den 22 november för att träffa min grekiska väninna och hennes familj, som också är beroende av turistsäsongen med sina hotell, respektive pensionat. Nu får vi träffas med gott om tid off-season.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att det finns "turister" som du som åker hit utanför säsongen. Vore ni fler så hade vi ju säsong året om :)

   Radera
 3. Fantastisk läsning som vanligt Anita!
  Och dessutom underbara foton.
  Hoppas ni får en bra höst och vinter.
  Önskar också att fler skulle upptäcka Kreta på vintern. Skulle vara bra för alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du är en trogen läsare

   Radera
 4. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera