söndag 16 februari 2014

Vinprovningen!


Nu ar vi hemma fran vinprovningen! Gotteligott! Finns det kretensiska viner pa systembolaget i Sverige? Om inte sa borde ni be att de tar hem det. De flesta ar familjeforetag med biologiskt odlade druvor.


Man hyrde alltsa ett glas och fick tillbaka de pengarna nar man lamnade tillbaka glaset. Sen gick man runt till de olika vinproducenterna och provade pa det man ville. Lite snurrig blev jag allt, for det var lange sen jag drack vin nu.




Manga av vingardarna kan man besoka ocksa och t ex Apolloresor har en arrangerad eftermiddagsutflykt till en vingard. En gang for lange sen fick jag en fraga av en turist over just det med att besoka vingardar och jag sokte pa natet men hittade inget. Fast nu verkar det har blivit mer organiserat med just vingards-besok. Sa kanske det ar nagot for er nasta resa hit till Chania? Ett besok pa en vingard och nar ni koper vin, se till att det ar vin producerat har pa Kreta aven om de stora producenterna fran fastlandet kanske har billigare viner.



Har ar nagra av de vinproducenter som var dar: Nostos Winery, Minos Wines, Anoskeli, Lyrarakis, Karavitakis

2 kommentarer:

  1. Flott at du tipser om vin! Jeg ser alltid etter at det er produsert på Kreta, det gjelder både olivensåpe, vin og olivenolje. Jeg har forresten brukt opp både såpe og nesten tom for olivenolje fra Kreta, så neste tur må jeg kjøpe mere. Takk for tips og koselige bilder! Astrid

    SvaraRadera
  2. Jag har sett ett Vin de Crete på beställningssortimentet, men överlag så är de Grekiska vinerna få.
    I min butik ( jag jobbar på Bolaget) så har vi inte ens Ouzo, nästan skamligt ;)

    SvaraRadera